Annons

Annons

Aktier

Nordic Capital köper ytterligare 46,5 miljoner aktier i nischbanken Nordax. Sampo och Nordic Capital äger därmed nu tillsammans 72 procent av banken.

Börsrobotar och högfrekvenshandel bidrog till USA-börsernas nedgångar på måndagen, enligt professionella investerare. "Det var skrämmande hur fort marknaden kollapsade", säger Walter Hellwig, på BB&T Wealth Management, till Bloomberg.

SEB upphör med sin bevakning av Göteborgsbaserade biometroföretaget Fingerprint Cards. Aktiens marknadsvärde är för lågt och det institutionella intresset för svagt, menar banken.

Rutger Arnhult fortsätter köpa i Castellum och han är nu fastighetsbolagets fjärde största ägare. Det är också hans fjärde största enskilda innehav.

De extremt välbärgade har i år en större del av sina förmögenheter placerade i aktier, och mindre än tidigare i alternativa investeringar som hedgefonder, fastigheter och venturekapital, visar en ny undersökning.

Cassandra Oil ger ut nya aktier i en riktad emission med 3.720.130 aktier till en kurs på 0,80 kronor per aktie. Pengarna ska användas till att betala en skuld.

Aktier noterade på svenska marknadsplatser värderades till 7.057 miljarder kronor vid utgången av juni 2017, vilket är rekord. Samtidigt noterades 41 bolag under perioden. Det visar ny statistik från SCB.

Carnegie lanserar en portfölj med svenska företag som anses vara särskilt hållbara. "Det stämmer att det är på gång en portfölj med bolag som sticker ut positivt utifrån ett hållbarhetsperspektiv", säger Carnegies kommunikationschef Richard Buch till Realtid.se.

På de flesta arbetsplatser betraktas en hög aktivitetsnivå som något positivt. Inaktivitet står av naturliga skäl inte högt i kurs. Men vilken aktivitetsnivå ska du lägga dig på som långsiktig ägare i bra bolag?

Sidor