Annons

Annons

ÅF

Teknikkonsultbolaget ÅF köper danska arkitektbolaget Gottlieb Paludan Architects som i fjol omsatte motsvarande 140 miljoner svenska kronor. "Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur", säger ÅF:s vd Jonas Gustavsson.

Nytt är bland annat att Magnus Olofsson tar över som valberedningens ordförande efter Jonas Abrahamsson. 

"Förvärvet av Light Bureau är ett strategiskt steg i ÅFs internationella expansion" säger  Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF. Genom förvärvet av Light Bureau kommer ÅF Lighting att ha drygt 100 specialister och kontor i Skandinavien, Schweiz och Storbritannien.

Genom att utveckla den nuvarande affärsmodellen är målet att ÅF ska fokusera än mer på att leverera riktade konceptlösningar, såväl i Norden som internationellt. Bland annat eftersträvas en årlig tillväxt på 10 procent.

Divisionschef Viktor Svensson lämnar ÅF. Lennart Waldenström, vice president, är utsedd till tillförordnad divisionschef.

CIO Lena Tollerz Törn lämnar ÅF i september 2017. Lena Tollerz Törn har valt att gå vidare till en position som CIO på Länsförsäkringar.

Nu förvärvar ingenjörs- och konsultföretaget arkitektbyrån Koncept Stockholm. "Idag handlar det inte bara om funktion utan även om form och utseende. Varumärket har blivit viktigare" säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef på ÅF, till Realtid.

Bara var tredje 15-årig tjej kan tänka sig att bli ingenjör, och deras kunskap om vilka jobb en ingenjörsutbildning leder till är liten. Detta visar en undersökning Demoskop har gjort på uppdrag av ÅF. Två av ÅF:s chefer, Mats Påhlsson och Nyamko Sabuni, tycker att detta är något teknikföretagen måste ta ett större ansvar för att ändra på.

Sidor