Annons

Annons

Accenture

“För att bli en vinnare under 2018 behöver man ta tillvara på möjligheten att kollektivt forma den värld vi kommer att leva i” säger Mark Curtis, medgrundare och Chief Client Officer på Fjord, med anledning av Accentures senaste rapport om vilka de digitala trenderna för 2018 är.

Dataintrång kostar företag i genomsnitt 98 miljoner kronor per år, enligt en ny rapport från Accenture och Ponemon Institute Stockholm. “Banker, företag inom detaljhandel och media har varit särskilt utsatta. Alla sektorer som har mycket kunddata kopplat till sina verksamheter måste anses vara i riskzonen” säger Bala Periasamy, ansvarig för Accenture Security i Sverige, till Realtid.

Som ett led i Vatikanens reformarbete att hitta nya sätt att kommunicera med människor har Vatikanstatens kommunikationsministerium, Segreteria per la Comunicazione, valt Accenture Interactive för att designa och lansera den nya digitala kommunikationslösningen Vatican News. 

Accenture redovisar en nettoomsättning på nästan 3.5 miljarder kronor. Det är cirka 17 procent mer än motsvarande period under föregående år.

"Om vi lyckas spela våra kort rätt och marknaden växer tror jag att Accenture kommer att spela en större roll än vad vi gör idag" säger Anders Lindblad, Communications & Media Industry Lead, till Realtid och berättar om hur Accenture ska utvecklas och anpassas till “det nya”. 

Anders Lindblad, tidigare chef för Ericssons affärsområde IT & Cloud Products rekryteras till Accenture för att hjälpa kunder att utforma och sjösätta storskaliga förändringsprogram. 

Tekniska innovationer får allt större genomslag i modebranschen. "Det är en nödvändig utveckling för att uppnå en mer hållbar bransch", säger Josefine Olsson, konsult på managementkonsultfirman Accenture och berättar om det innovationsprogram som Accenture driver i partnerskap med H&M Foundation och KTH i syfte att fånga upp tekniska lösningar som har potential att förändra modebranschen.  

Idag onsdag blev det officiellt att Accenture öppnar Liquid Studio i Stockholm för att hjälpa nordiska företag i deras digitala omvandling. "Syftet med det här konceptet är att arbeta fram nya tekniska lösningar tillsammans med våra kunder för att därigenom driva på utvecklingen kring nya it-trender", säger Johan Svensson, ansvarig för Technology på Accenture i Sverige, till Realtid.

På innovationscentret kommer kunder i Norden och Baltikum kunna testa Oracles lösningar utan de uppstartskostnader som det ofta medför. Innovationscentret blir en del av Accentures Innovation Centers globala talangnätverk.

Sidor