Annons

Annons

Konsulter till vårt team inom Operativ Risk

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm

Efterfrågan på våra tjänster är hög och vi söker nu dig som med engagemang och kraft vill vara med oss på FCG i vår fortsatta tillväxtresa. Du som hela tiden vill utvecklas och som aldrig slutar vara nyfiken. Du som vill vara en del av vårt lag där det finns en enorm kunskap och erfarenhet, som vi vill dela med oss av samtidigt som vi ödmjukt tar tillvara på din kunskap. Till varandra. Till våra kunder.  

Operativ risk/IT är den del inom FCG-koncernen som har fokus på operativ riskhantering samt risker och styrning inom IT och informationssäkerhet. Vi söker dig som tycker operativ riskhantering är spännande och som brinner för att utveckla och bevara god riskkultur hos våra kunder.  

Vill du vara med och utveckla och definiera standarder och praxis inom operativ risk, driva IT-styrning för bättre ordning och kontroll inom bolagsstyrning, eller tycker du att kvantifiering av operativ risk borde utvecklas? Då kan FCG vara rätt för dig!

I rollen som konsult hos oss skulle du bland annat att arbeta med:  

  • Utveckla operativ risk som område hos våra kunder. Detta genom både interimsuppdrag där du går in och driver en operativ riskfunktion, eller genom specifika förändringsprojekt där du driver förbättringar inom något specifikt område inom operativ risk.  
  • Genomföra GAP-analyser med konkreta rekommendationer och efterföljande förändringsprojekt, i syfte att hjälpa till med att införa förändringar och säkerställa att de verkligen fungerar i praktiken. 
  • Strategiska uppdrag där du bidrar i framtagande av nya strategier för långsiktig förändring av riskfunktioner, IT-funktioner eller arbetet inom informationssäkerhet.
  • Risk-, kontroll- eller IT-styrningsuppdrag där vi upprättar organisation, processer och rutiner för ökad effektivitet i och uppföljning av kundernas bolagsstyrningsrutiner. 
  • Förbättring av metoder för mätning, kontroll och uppföljning av operativa risker. 
  • Utbilda kolleger och agera mentor för våra yngre kollegor 
  • Vidareutveckla vårt affärsområde och vårt erbjudande tillsammans med övriga teamet. 

Om dig  

För oss är det viktigt att du är rätt person. Du ska vilja vara med på vår tillväxtresa, vilja arbeta i en innovativ och konsultdriven miljö samt brinna för att driva frågor inom operativ risk.  

Vi tror att du har arbetat några år med operativ risk eller Enterprise Risk Management och att du har kunskap om IT på risk-, styrnings- eller processnivå. Erfarenhet från bank- eller finansbranschen är positivt men inget krav. Har du erfarenhet från försäkringssektorn, spelbranschen, telekom eller någon annan högtransaktionsbransch kommer du att komplettera teamet med just din erfarenhet.

Slutligen lägger vi stor vikt vid personlighet och faktorer som integritet, ödmjukhet, engagemang och samarbetsförmåga.

Vad FCG kan erbjuda dig 

FCG är en lyhörd organisation där dina önskemål och krav styr din egen utveckling. Vi kan lova dig en inspirerande miljö där ödmjukhet, innovation, engagemang, samarbetsförmåga och drivkraft är viktigt.

Vi på FCG är måna om varandra och därför investerar vi i allas utveckling och välmående. Vi värdesätter engagemang och eget driv. Med våra specialistkunskaper ser vi till att vår rådgivning fungerar i praktiken och att den alltid leder till konkret nytta för våra kunder. I samarbetet med kunden tar vi som konsulter en stödjande roll, men viktigast av allt är att vi vågar utmana och inspirera!

Är du den vi söker?

Vänta inte om du är säker på din sak. Skicka in din ansökan genom att klicka på knappen uppe till höger och följ instruktionerna. Vi gör urval och intervjuar kandidater löpande.

Då vi tror på att en diversifierad arbetsplats berikar oss alla verkar vi för mångfald och jämställdhet i vår rekryteringsprocess.