Annons

Annons

FATCA-specialist till Skandiakoncernen

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark.

Skandiakoncernen intensifierar sitt arbete med att motverka ekonomisk brottlighet och bygger för närvarande upp en ny funktion inom detta område och söker nu en FATCA-specialist till huvudkontoret i Stockholm.

Beskrivning

I din roll som FATCA-specialist kommer du att hantera juridiska frågor avseende FATCA- och CRS-lagstiftningen. Du kommer arbeta mycket operativt och löpande stödja verksamheten i FATCA-relaterade frågor. Även liknande arbetsuppgifter avseende AML-området kan komma ifråga. 

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att innefatta:

  • Upprätta och säkerställa att interna processer, rutiner och policys fastställs för att tillse Skandias regelefterlevnad på området
  • Utbilda och löpande stödja verksamheten för att säkerställa kvalité
  • Omvärldsbevakning av nya och förändrade regelverk
  • Säkerställa att FATCA/CRS-rapportering genomförs

Du kommer också att ha stor delaktighet i utveckling och uppföljning av processer kring kundkännedom. 

Tjänsten innebär ett omfattande eget ansvar men du kommer samtidigt arbeta nära funktionens övriga medarbetare och Skandias Head of Group Regulatory Affairs. Du kommer att rapportera till chefen för enheten mot finansiell brottlighet i Skandia Liv.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är jurist eller ekonom och med några års relevant arbetslivserafenhet från finansbranschen och med goda kunskaper inom FATCA/CRS. Är du jurist men har inte arbetat med dessa regelverk är erfarenhet av arbete med AML-relaterade frågor och kundkännedom meriterande. Likaså är erfarenhet av skatteadministration eller PUL/GDPR meriterande. 

Då tjänsten innebär att jobba operativt och verksamhetsnära är det av stor vikt att du är kommunikativ med god förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogisk sätt. För att passa i rollen måste du också vara prestigelös, ansvarstagande, lösningsorienterad och social med god förmåga att arbeta både självständigt och i team. 

Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till peter.ekstrom@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85.

Fler platsannonser

Sidor