Annons

Annons

Erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn

Sista ansökningsdatum: 
22 januari 2017

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet? 
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn, som består av två enheter; enheten för karteller och förvärv och enheten för marknadsmissbruk. Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.  

Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för Konkurrensverkets tillsyn av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Dina arbetsuppgifter

 • Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande tillsyn inom avdelningens ansvarsområden.  
 • Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.  
 • Du samverkar med andra jurister och med ekonomer för att utforma effektiv informationsinhämtning och genomföra analyser av inhämtat material.  
 • Du deltar aktivt i arbetet med att utforma förslag till beslut.

Din bakgrund  

Du har troligen erfarenhet från advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol. Kvalifikationskraven är att du: 

 • har examen i juridik, 
 • har mycket goda kunskaper om det konkurrensrättsliga regelverket och har yrkeserfarenhet av kvalificerat konkurrensrättsligt utredningsarbete, 
 • samt har erfarenhet av att leda och planera arbete i grupp, t.ex. i projektform.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i EU-rätt.

Personliga egenskaper

 • Du är resultatorienterad, analytisk och tycker om att hantera komplexa rättsliga frågeställningar.  
 • Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera.  
 • Du har hög integritet, är lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.  
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska.  

Upplysningar

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning. 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till:  

Martin Mandorff, enhetschef, enheten för marknadsmissbruk, eller till Martina Lystedt, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO) och Åsa Lövström (ST).

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.  

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-01-10 

Välkommen med din ansökan!