Annons

Annons

Compliance Officer till Nordnet

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Beskrivning

Nordnet är en renodlad digital aktör inom bank och försäkring med verksamhet i Norden.  För att uppnå de högst ställda målen behöver Nordnets compliancefunktion förstärkning och vi söker därför ytterligare en Compliance Officer till vårt huvudkontor i Stockholm.

Du kommer arbeta i en ung, progressiv och flexibel organisation som kännetecknas av nytänkande och innovation där du får en viktig roll i byggandet och vidareutvecklingen av compliancefunktionen.

Som Compliance Officer kommer du arbeta med Nordnets samtliga affärsverksamheter med möjlighet att specialisera dig på t.ex. värdepappers- bank eller livförsäkringsfrågor. 

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. följande:

  • Att vara med och utarbeta riktlinjer, policies och instruktioner
  • Att löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad och genomföra kontroller
  • Att ge råd och stöd till verksamheten inom compliancefunktionens ansvarsområde
  • Att bevaka nya och förändrade regelverk
  • Att medverka när nya produkter och tjänster tas fram
  • Att utbilda och informera verksamheten
  • Att aktivt bidra i arbetet med att identifiera förbättringsområden för compliancefunktionen

Du kommer arbeta nära affärsverksamheten, såväl självständigt som tillsammans med den övriga complianceavdelningen. 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är utbildad jurist och/eller ekonom och med några års relevant arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet av arbete med livförsäkrings- eller värdepappersfrågor, alternativt traditionell bankverksamhet utifrån ett complianceperspektiv är detta meriterande. 

Som person är du social, prestigelös, pragmatisk och lösningsorienterad och trivs med att arbeta nära affärsverksamheten i en stödjande roll. Det är vidare viktigt att du besitter hög integritet och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med olika delar av verksamheten.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Låter det som en intressant roll för dig? Ansök då redan idag! 

I denna rekrytering samarbetar Nordnet med Sharp Recruitment. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Ansökan och CV skickas till peter.ekstrom@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85.