Annons

Annons

Bolagsjurist till BillerudKorsnäs

Sista ansökningsdatum: 
14 januari 2018
Placeringsort: 
Solna
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Vi är ett globalt företag som erbjuder förpackningsmarknaden hållbara material och nya lösningar, vilka syftar till att öka kundernas lönsamhet och minska deras miljöpåverkan. BillerudKorsnäs har en tydligtillväxtstrategi; vi ska växa snabbare än övriga marknaden för förpackningspapper och kartong. Detta ska ske genom att vi förflyttar oss geografiskt till nya marknader och uppåt i värdekedjan, utvecklar nya produkter, effektiviserar vår produktion och erbjuder hållbara förpackningsalternativ.

Nu söker vi en bolagsjurist till vårt huvudkontor i Solna.

Om tjänsten 

Som bolagsjurist kommer du tillsammans med den övriga juridiska funktionen att stötta den globala affärsverksamheten i ett brett spektrum av frågor för att säkerställa bolagets legala integritet. Du kommer bl.a. att granska, förhandla och strukturera bolagets kommersiella avtal. Då BillerudKorsnäs både är ett expansivt bolag och, i sin nuvarande form, ett ungt bolag har den juridiska funktionen ett tydligt framåtblickande perspektiv, vilket bl.a. innebär att bidra med juridisk rådgivning när befintliga affärsmodeller utvecklas och nya utarbetas. Du kommer dessutom stötta i samband med företagsförvärv, bl.a. i bolagets Venture-satsning, samt hantera bolagsrättsliga frågor. I arbetet ingår också att vara med och vidareutveckla den juridiska funktionen och bidra till uppbyggnaden av bolagets interna legala infrastruktur med mallavtal, rutiner och verktyg.

Du kommer att rapportera till bolagets chefsjurist.

Kvalifikationer

Tjänsten är planerad för dig som har cirka 3-6 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag, men vi ser naturligtvis inte en eventuellt längre arbetslivserfarenhet som en begränsning. Du har en jur. kand. eller motsvarande utbildning. Du har arbetat med affärsjuridik, gärna i ett brett spektrum av frågor, och har erfarenhet av M&A och bolagsrätt. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta med kommersiella avtal. Erfarenhet av börsrättsliga frågor är meriterande men inget krav.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

BillerudKorsnäs är ett innovativt och nytänkande företag och den juridiska avdelningen är relativt nyetablerad. För att passa in i rollen måste du därför trivas med att arbeta verksamhetsnära i en dynamisk arbetsmiljö med många bollar i luften. Det är vidare viktigt att du är prestigelös, service minded och lösningsorienterad. Du har ett effektivt arbetssätt och trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Andreas Mattsson, General Counsel, +46 (0)72 585 16 78, Andreas.Mattsson@billerudkorsnas.com

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari