Annons

Annons

Biträdande jurist till Ackordscentralen

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Om verksamheten

Ackordscentralen har alltsedan 160 år hjälpt företag med betalnings- eller lönsamhetsproblem. Idag är vi en rikstäckande organisation med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Borås och Umeå.

För mer information, se Ackordscentralens hemsida: www.ackordscentralen.se.

Vi söker nu ytterligare biträdande jurister till vårt kontor i Stockholm. Kontoret består av 13 medarbetare, varav 9 är jurister.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande jurist kommer du att biträda Ackordscentralens jurister i deras arbete med obeståndsärenden; konkurser och företagsrekonstruktioner samt i övriga ärenden såsom likvidationer m.m. Du kommer även självständigt att handlägga ärenden. Du kommer att vara delaktig i hela ärendeprocessen, upprätta inlagor till domstol samt andra juridiska dokument, utföra rättsutredningar, delta i domstolsförhandlingar och ha löpande möten och kontakter med exempelvis med ställföreträdare, anställda, borgenärer, banker m.fl.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen, goda akademiska meriter, i synnerhet inom det civilrättsliga området, samt ett intresse för bolags- och obeståndsrätt.

Vi söker nu två olika profiler, den ena mer junior med 1-3 års arbetslivserfarenhet, och den andra mer senior med 3-5 års arbetslivserfarenhet, företrädesvis från affärsrättslig byrå avseende båda tjänsterna.

Vi ser gärna att du har arbetat med obeståndsrätt samt att detta, vad den mer seniora tjänsten, varat under minst 1 år. Tingsmeritering betraktas också som särskilt meriterande. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Vidare har du intresse för ekonomi och affärer samt förståelse för hur bolag fungerar. Som person är du utåtriktad, driven och självständig.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande roll med varierande och stimulerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Stockholmskontoret är beläget i vackra lokaler på Strandvägen.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på 0766-33 14 42 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se

Urval sker löpande. Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan och dina betyg så snart möjligt.


Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42