Annons

Annons

Affärsmässig bolagsjurist till Nobina

Sista ansökningsdatum: 
25 maj 2018
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Susanne Falk
0762-82 88 89

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Koncernen omsätter närmare 9 miljarder SEK och har cirka 9 000 medarbetare med verksamhet i fyra länder och huvudkontor i Solna, Stockholm. Nobina är branschledare i termer av lönsamhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch. Vi ser till att cirka en miljon människor dagligen kommer till arbete, skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Nobinas framgångar bidrar till ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.

Nobina är ett modernt bolag med tydliga värderingar, där IT funktionen är en integrerad del av en spännande verksamhet. Sedan juni 2015 är Nobina AB noterat på NASDAQ OMX. Mer information återfinns på www.nobina.com

AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST
på ett modernt bolag med tydliga värderingar och en spännande verksamhet

Nobina söker en bolagsjurist som tillsammans med övriga jurister på bolaget ska ge juridisk rådgivning till bolagets nordiska verksamhet. Rollen kräver mycket goda juridiska kunskaper och samtidigt kommersiellt intresse och affärsmässig förståelse.

Om tjänsten

På Nobina har juristerna en central och viktig roll där man är delaktig i affärsverksamheten. Därför är du viktig för oss.  Vi kan erbjuda dig en utmanande och utvecklande roll med självständigt kvalificerat juridiskt arbete där affären är i centrum.

Arbetet är brett och varierat och kommer att spänna över ett flertal olika rättsområden. Bland annat kommer arbetsuppgifterna innebära:

- att skriva, granska och förhandla Nobinas kommersiella, ofta långa, komplexa avtal till stora värden,

- att ge råd inom alla juridiska områden som är relevanta för en bred affärsverksamhet, till exempel allmän avtals- och köprätt, M&A, processrätt, marknadsrätt, IT, konkurrensrätt och offentlig upphandling,

- att eftersom Nobina är börsnoterat arbeta med aktiemarknadsfrågor,

- att genomföra och hålla olika interna utbildningsinsatser,

- att arbeta verksamhetsnära och ofta i projektform som sakkunnig och beslutsstöd i olika projekt.

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som är en kommunikativ affärsorienterad jurist med 4-6 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag med goda juridiska kunskaper och god förmåga att tillämpa dessa på ett praktiskt och verksamhetsanpassat sätt. En hög analytisk förmåga med sinne för detaljer ser vi som en självklarhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som i skrift är en förutsättning.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och en förutsättning för att lyckas på tjänsten är att enkelt och tydligt kunna kommunicera med olika medarbetare och ha lätt för att knyta nya kontakter. Eftersom en stor del av arbetet på Nobina drivs i projektform måste du vara drivande, delaktig och kunna ta en projektledarroll för att föra arbetet framåt. Vi värderar en effektiv person som arbetar snabbt och målinriktat, detta i kombination med gott omdöme och lösningsfokus. Verksamheten bedrivs i en föränderlig miljö varför du behöver kunna tänka nytt, klara ett högt tempo, ta eget ansvar och våga fatta beslut.

_________________________

Är detta rätt utmaning för dig så är du välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till cv@falksearch.se snarast och senast den 25 maj 2018. För mer information är du välkommen att kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel 0762-82 88 89. Intervjuer kommer att ske löpande.
 

Start datum: 
måndag, maj 7, 2018