Annons

Annons

Nitty Gritty i konkurs

Trendiga och stilmedvetna klädkedjan Nitty Gritty gick i konkurs i går.

Det bekräftar advokatfirman Lindhs DLA Nordic i Stockholm till Realtid.se.

– Bristande likviditet gjorde att det inte kunde betala sina skulder. Den fortsatta utredningen får utvisa om det finns andra anledningar, säger konkursförvaltaren Jonas Premfors.

Konkursen omfattar hela Nitty Gritty-koncernen och dess dotterbolag. Koncernen redovisade i sitt senaste bokslut 20 miljoner kronor, med 30 personer på lönelistan. Skulderna uppgår till runt tio miljoner kronor, enligt konkursförvaltaren.

Annons

Annons

Vad händer nu med bolaget?

– Vi kommer att driva verksamheten vidare en tid i ett försök att hitta en köpare till verksamheten. Men det kommer nog inte vara ett problem då företaget har ett starkt varumärke.

Nitty Gritty har flera butiker i Stockholm i centrala Stockholm, främst en räcka butiker på Krukmakargatan men även på Birger Jarlsgatan.

I år skulle Nitty Grittys egna, svenska kollektion lanseras, och en butik i Japan var aktuell.

Det var förra året som Hugo Bergström, delägare och creative manager på Nitty Gritty, uttalade sig i Realtid.se

– Nitty Gritty ska bli ännu mer av en internationell superfashion-butik. I och med att vi startade nysatsningen på Krukmakargatan 2003 har vi släppt lite av det anglofila som utmärkte Nitty Gritty tidigare och går mot ett globalt synsätt. Vi ser inte våra konkurrenter i Sverige utan i Japan, sa han.

Senast i juni i år meddelade företaget att det skulle ge sig in i kampen om småbarnsföräldrarna, med en ny butik för småbarn på Krukmakargatan i Stockholm.

Realtid.se har förgäves sökt delägarna Peter Åsbrink och Hugo Bergström för kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons