Realtid

Länsförsäkringars rättstvist med Cassandra Oil förhalas

Cassandra Oils grundare Anders Olsson till vänster och en bild från en av bolagets anläggningar till höger. Foto: Cassandra Oil
Realtid.se
Uppdaterad: 21 dec. 2017Publicerad: 21 dec. 2017

Länsförsäkringar Bergslagen är sedan i höstas i rättstvist med cleantechbolaget Cassandra Oil – som utvecklar teknik för att utvinna dieselolja ur avfall. Men nu skjuter försäkringsbolaget på sin tingsrättsyttran för att invänta en utredning från polis och myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det framgår av ett pressmeddelande på Cassandra Oils hemsida på torsdagen.

Tvisten mellan Länsförsäkringar och Cassandra Oil blossade upp efter att stora delar av Cassandra Oils verksamhet i Västerås brann ner i oktober i år. Detta efter att bolagets vd ska ha misslyckats med något slags experiment.

Länsförsäkringar Bergslagen har inte velat betala ut någon ersättning – och anklagat Cassandra Oil för att ha brutit mot lagar och förordningar. Cassandra Oil ska också ha agerat grovt vårdslöst i samband med olyckan, enligt försäkringsbolaget.

Cassandra Oil anser å sin sida att Länsförsäkringar Bergslagen inte preciserat vad som avses med dessa påståenden och menar att konflikten skadar bolaget. Men nu förhalar alltså Länsförsäkringar Bergslagen rättstvisten. De skulle ha yttrat sig i målet senast den 19 december, men har begärt att få skjuta upp det till den 10 januari nästa år.

”Skälet som anges är att man måste avvakta den utredning som utförs av polis och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)”, skriver Cassandra Oil.

Tingsrätten har inte fattat beslut om anståndet ännu, men har satt ut målet till muntlig förberedelse till den 13 februari 2018.

 

 

ANNONS

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Realtid.se
Realtid.se
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Kryptovalutors mörka sida: "Attraktivt för kriminella"

Nya EU-regler och skärpt tillsyn från Finansinspektionen ska göra det svårare för kriminella att utnyttja kryptomarknaden. Men utmaningarna är fortsatt stora, menar advokat Niklas Sinander. I takt med att bitcoin slår nya rekordnivåer växer även oron för kryptovalutornas baksida. Särskilt uppmärksammat är risken för penningtvätt genom digitala valutor. ”Det finns egenskaper i kryptotillgångar som är […]