Realtid

EBM har gjort en husrannsakan hos Seamless

Realtid.se
Uppdaterad: 20 okt. 2017Publicerad: 20 okt. 2017

Ekobrottsmyndigheten (EBM) genomförde på torsdagen en husrannsakan hos First North-noterade fintech- och it-bolaget Seamless kontor vid Norrtull i centrala Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det avslöjar Dagens Industri.

Tillslaget ska, enligt tidningen, vara en följd av att en styrelseledamot i bolaget genomfört en kontroversiell aktieförsäljning. Ledamoten ska ha sålt aktier till ett värde av drygt 580.000 kronor.

Och försäljningen ska ha genomförts en vecka innan bolaget annonserade en nyemission, med följden att Seamless-aktien – som handlas på First North –rasade med närmare 50 procent i mitten på oktober.

Olof Kronlund, kammaråklagare på EBM:s finansmarknadskammare, vill inte berätta huruvida en utredning inletts. Ingen ska dock ha anhållits i nuläget, enligt uppgifter till Di.

Som Realtid.se tidigare rapporterat har det varit ett stormigt halvår för Seamless.

Bolaget har varit föremål för en rättslig process. 2013 stämde nämligen mjukvaruföretaget Accumulate Seamless för patentintrång i och med Seamless lansering av sin betalapp Seqr. I september i år vann dock Seamless målet och domstolen ogiltigförklarade Accumulates patent. 

Men bolaget har under hösten drabbats av fler bakslag.

Förra veckan tappade Seamless sin IR-chef Martin N. Larsson som, av oklara skäl, slutade på egen begäran. Samma dag meddelade styrelsen även att den vill avveckla eller sälja det påkostade flaggskeppet Seqr som bland annat möjliggör direktbetalningar inom Europa. 

ANNONS

Styrelsen uppgav också att den öppnar också för en nyemission för att tillföra Seamless 100 miljoner kronor – och att en extra bolagsstämma ska hållas de närmaste veckorna.  

”Övervägandet att avveckla Seqr bygger på en grundlig analys av konkurrensfördelar och faktorer av betydelse för högsta sannolikhet för framgång. Genom att avveckla det kostnadskrävande B2C-erbjudandet skulle bolaget både kunna tidigarelägga övergången till vinst och fokusera på de aktiviteter där konkurrensfördelarna är mest uppenbara och hållbara”, skrev styrelsen i ett pressmeddelande den 17 oktober.

Realtid.se har vid upprepade tillfällen sökt såväl avhoppade Martin N. Larsson, Seamless vd Tomas Jalling och bolagets ordförande John Longhurst för kommenterar, men utan framgång.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS