Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

”DET BLIR EN WIN/WIN-SITUATION”
ceciliagunne473.jpg
Cecilia Gunne
Foto: Lindskog & Malmström

Skatteexperter till
Lindskog Malmström

Cecilia Gunne och två andra medarbetare lämnar Carl Palmstiernas kapitalförvaltningsfirma Valbay för att istället börja på advokatfirman Lindskog Malmström.

Gunne har varit på Valbay i tre år och var partner i firman men tillträdde sin nya tjänst på Lindskog Malmström nu i måndags (den 1 oktober 2012).

Hur kom det sig att du flyttade?
– Jag är ju skattejurist och här på Lindskog Malmström jobbar jag i en miljö med flera andra jurister. Vi kan hjälpa kunderna med alla möjliga juridiska problem tillsammans.

Det behöver alltså inte bara vara skattefrågor?
– Nej, här är vi bland annat väldigt inriktade på fastighetsfrågor men oftast finns det ju skattefrågor kopplade till det. Vi erbjuder en civilrättslig, juridisk expertis.

Enligt Gunne kan kunderna både vara privatpersoner och fåmansföretag. Hennes eget specialområde är förmögenhetsfrågor, stiftelser och olika sparformer med mera.

Du menar skattefrågor relaterade till det?
– Ja, och även exempelvis ”3:12-reglerna” som har med fåmansföretag att göra.

Var det du själv som på eget initiativ sökte dig till Lindskog Malmström?
– Det var inte jag själv, utan det var väl så att någon hade pratat med någon som tyckte att det här var en bra lösning. Och jag tyckte att det kändes jätteroligt. Jag har varit i domarvärlden tidigare men advokatsidan har jag aldrig prövat.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Valbay erbjuder både kapitalförvaltning och bolagsadministration åt sina klienter.

– Det är i och för sig väldigt bra för Valbays kunder med en komplett service på det området, men här på Lindskog Malmström erbjuder vi hela den kompletta juridiska paletten.

Gunne vill inte avslöja vilka som hade pratat med varandra om att anställa henne hos Lindskog Malmström.

När var det som det här kom på tal?
– Det var väldigt nyligen, för ett par veckor sedan.

Hade du inte någon uppsägningstid hos Valbay?
– Vi kom gemensamt överens om att jag skulle börja på Lindskog Malmström.

Var det någon schism mellan dig och Valbay?
– Nej, det var det definitivt inte.

Hur ska Valbay klara sig nu utan skatteexperter?
– Innan vi började där så köpte Valbay in skatterådgivning utifrån åt sina kunder, och det kan de göra nu också om de inte anställer några som får hand om det där. Men vi hoppas ha en fortsatt relation till Valbay och kanske vara en av deras leverantörer av skatterådgivning. Man kan se det som en outsourcing-lösning och att de nu kan köpa in en bredare expertis från oss. Det blir en ”win/win-situation”.

Realtid.se har sökt Carl Palmstierna för kommentarer.

Innan Gunne och övriga Valbay-medarbetare kom till Lindskog Malmström nu i veckan så skrev advokatbyrån i september 2012 ett pressmeddelande om att advokaten och skatteexperten Per Liljeborg blivit ny delägare i Lindskog Malmström per 1 juli 2012 efter att ha jobbat på sin egen byrå Liljeborgs Advokatfirma.

”Per har mer än tio års erfarenhet som rådgivare på advokatbyrå inom svensk och internationell skatterätt och dessförinnan över tio års erfarenhet från Skatteverket, bland annat som rättslig expert vid Riksskatteverkets rättsavdelning”, skrev Lindskog Malmström i pressmeddelandet.

Där framkom att Liljeborg ingår tillsammans med advokaten och skatteexperten Johan Bojs i Lindskog Malmströms arbetsgrupp ”skatterätt”. Specialområdet för Per uppgavs vara ”svenska och internationella skattefrågor avseende individer, bolag och dödsbon, samt moms, med tonvikt på kapitalbeskattning, incitamentsprogram såsom personaloptioner, samt internationella bolagsstrukturer”.

”Genom rekryteringen av Per fortsätter Lindskog Malmström arbetet med att etablera sig som en stark samarbetspartner inom svensk och internationell skatterätt”, stod det i pressmeddelandet.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: