Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

”Bar-tömning”
med Gardell

Finansmannen bjöd på eget öl under säsongsavslutningen för Holmen Kök & Bar.

christergardell170.jpg
Christer Gardell i en bild från finska bolaget Metso där han sitter i styrelsen.
Foto: Metso
Holmen Kök & Bar på den så kallade Restaurangholmen ute i villaförorten Saltsjöbaden sydost om Stockholm hade sin säsongsavslutning med fest i helgen. Alla i Saltsjöbaden var där inklusive Gardell. Och det gick bara att köpa hans eget ölmärke Solsidan under tillställningen. Det var den enda ölsort man kunde se bland gästerna.

Gardell hade även sin lanseringsfest för Solsidan-ölet på Holmen Kök & Bar tidigare i år. Solsidan-ölet är ett särskilt ”low carb”-öl särskilt gjort för att innehålla få kalorier så att exempelvis elitidrottare och kvinnor kan dricka det utan att behöva oroa sig för att bli överviktiga. Smakmässigt är ölet ok.

Holmen Kök & Bar har en egen hemsida där krogen beskrivs med följande text:

”Så nära skärgården du kan komma, men endast 20 minuter från stan hittar du Holmen Kök & Bar.

På bryggan i kvällssolen kan du avnjuta några av våra klassiker såsom Toast Skagen och cheeseburgare, eller så provar du någon av menyns nyheter som byts ut varannan vecka. Och har du svårt att välja tipsar personalen gärna om sina personliga favoriter.

Bli serverad något kallt i baren, njut av den familjära stämningen och lyssna till en och annan anekdot från våra trogna stammisar.”

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Ölet är alltså en sidoverksamhet för Gardell som annars förvaltar mångmiljardbelopp åt investerare på hans fondbolag Cevian Capital. Enligt hemsidan för Cevian Capital beskrivs det som ”en internationell investeringsfirma som köper betydande ägarandelar i börsnoterade europeiska bolag där långsiktiga värden kan tas fram genom aktivt ägarskap”.

Firman startades år 2002 av Gardell och hans partner Lars Förberg. Cevian startar fonder med kapital från utomstående investerare, och sedan förvaltar Cevian det kapitalet åt investerarna. Verksamheten inleddes med fonden Cevian Capital I och under 2006 startades den andra fonden Cevian Capital II.

Enligt hemsidan förvaltar Cevian i dagsläget ett kapital på över 5 miljarder euro (som alltså ligger i fonderna).

Cevians investeringsstrategi är att investera i ”bolag som är bortglömda eller missförstådda av aktiemarknaden, och i många fall impopulära bland investerarna”. Firman är även inriktad på att investera i bolag där det finns meningsyllda möjligheter att ta fram bolagets långsiktiga värde genom ägarstyrning, verksamhetsprestanda, bolagsstrategi och verksamhetsstruktur.

Bolagets aktieportfölj uppges vara fokuserad på ett fåtal innehav med stora ägarandelar i ett begränsat antal börsnoterade bolag. Typiskt sett är Cevian en av de största aktieägarna i de bolag där firman köper aktier. Som konsekvens har Cevian ett stort engagemang för att övervaka var och en av sina investeringar, står det alltså på firmans hemsida.

Medan Gardell och Förberg är Cevians ”founding partners” så har firman sju övriga partners och därutöver tolv ”investment professionals”.

Gardell själv är uppvuxen i Saltsjöbaden där han dök upp under andra året i gymnasiet på Saltsjöbadens Samskola med sin tvillingbror.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: