Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

REMIUMS NYA CORP-CHEF:

”Osäkerhet kring börsintroduktioner”

Aktiemäklarfirman Remium har ett antal uppdrag som rådgivare åt börsbolag som vill börsintroducera sig. Börsuppgången underlättar kommande börsintroduktioner, men det råder osäkerhet kring när introduktionerna kan genomföras, berättar Remiums nya corporate finance chef Tobias Brandt.

Realtid.se skrev i onsdags i förra veckan (den 26 september 2012) om att Brandt utsetts till ny chef för Remiums corporate finance-avdelning som bland annat är finansiell rådgivare åt bolag som vill börsintroducera sig. Tidigare har han jobbat på Swedbank och Catella och tillträdde på nya jobbet igår måndag (den 1 oktober 2012).

Och under måndagen framkom i en annan artikel att aktivitetsnivån ligger nära bottennivåer vad gäller nya börsintroduktioner generellt runt om i världen.

Enligt artikeln har det å ena sidan varit en hygglig börsuppgång på sistone samtidigt som investerare är fortsatt skeptiska till att köpa aktier i bolag som börsintroducerar sig. Bloomberg citerade en talesperson för Bank of America som sa att investerare historiskt har köpt aktier i bolag vid börsintroduktioner för en rabatt på 10-15 procent jämfört med värderingsnivån för jämförbara redan börsintroducerade bolag, men att de nu kräver en rabatt på 20 procent. Det pratades om osäker världskonjunktur med avmattning i Kina och statsskuldskris i Europa, och i Sverige har Stockholmsbörsen (Nasdaq-OMX) inte haft några större börsintroduktioner i år utan bara omflyttningar mellan listor av småbolag.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Tobias Brandt hör av sig i efterhand via mejl under sin första arbetsdag på Remium:

”Återkommer gällande din fråga från tidigare idag (min syn på IPO:s (börsintroduktioner) i Norden). Följande kan sägas:

• Precis som du konstaterar i din artikel (”Börsintroduktions-aktivitet nära bottennivåer”) ger den positiva aktiemarknaden förutsättningar för noteringar framgent.

• Dock råder det en osäkerhet kring timingen för framtida noteringar i allmänhet (mot bakgrund bl a av de faktorer du själv noterar i artikeln, såsom den europeiska skuldkrisen).

• Från Remiums sida för vi ett antal diskussioner gällande notering av bolag och kan konstatera att det finns ett intresse. Jag kan dock givetvis ej kommentera status eller tidsplanen för dessa potentiella noteringar.”

Enligt sin hemsida är Remium inriktat på små och medelstora bolag, det vill säga att exempelvis åta sig uppdrag som rådgivare åt sådana bolag som vill börsintroducera sig.

I morse skrev Realtid.se även om att Andreas Björklund har börjat på Remium som ”senior projektledare” med tillträde igår måndag den 1 oktober 2012. Han har tidigare jobbat på finska banken Evli med både aktie- och obligationsrelaterade kapitalanskaffningar. Innan dess har han jobbat på Öhman och Nordiska.

Är det på ”din” avdelning som Björklund ska jobba?
– Ja, det stämmer, säger Brandt.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: