Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Ger hon Goldman uppdraget?

Goldman Sachs-avhoppare letar rådgivare till Bonniers försäljningstrevare.

fridawesterberg200.jpg
Frida Westerberg
Foto: Bonniers
Tidningen Resumé har skrivit om att Bonniers är i kris efter dålig utveckling för sina tidskrifter i USA och att köpet av tv-bolaget Canal Plus var dyrt och har tärt på kassan, och att Bonniers därför nu håller på att sälja biografkedjan SF Bio vilket bedöms ge 3 miljarder kronor.

Enligt Resumé är det Bonniers M&A-chef Frida Westerberg som har hand om utförsäljningen av SF Bio och håller på att anlita en bank för att hjälpa till med affären. Tidningen skriver att uppdraget väntas gå till den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs där Westerberg själv jobbade tidigare.

Sedan tidigare har advokatbyrån Roschier och dess partner Malin Leffler anlitats som juridisk rådgivare i affären skriver Resumé.

Resumé har skrivit tidigare i september, med hänvisning till Dagens Industri, om Bonniers planer på att sälja SF Bio och att biografkedjans vinster har en stigande trend.

Enligt Bonniers hemsida hör Westerberg till Bonniers koncernledning med titeln ”VP Corporate Development and M&A”. Enligt hemsidan har hon jobbat på Goldman Sachs i London, New York och Stockholm inom bankens affärsområde ”investment banking”.

Hon kom till Bonnier 2006 och har bland annat varit finanschef för Bonnier Magazines och Bonnier Books. Hon har även styrelseuppdrag i mediekoncernen.

Westerberg (som fyller 37 år i år) är sedan 2007 gift med Carl Westerberg (36) som är advokat och delägare på M&A-intensiva advokatfirman Gernandt & Danielsson där han har inriktning på företagsförvärv och aktiemarknad.

Enligt SF Bios bokslut för 2011 hade bolaget intäkter på 1,4 miljarder kronor under året vilket var en ökning med knappt 2 procent jämfört med 2010. Resultatet efter skatt uppgick till 91 miljoner kronor vilket var en minskning med 14 procent.

Enligt bokslutet hade SF Bio 36 biografer med 244 salonger på 22 orter i slutet av 2011.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


SF Bio hade tillgångar bokförda till drygt 800 miljoner kronor i slutet av 2011, varav ”fordringar hos koncernföretag” på drygt 300 miljoner kronor och ”inventarier, verktyg och installationer” på 200 miljoner kronor.

Tillgångarna var finansierade främst med kortfristiga skulder på 600-700 miljoner kronor och ett eget kapital på bara 50-60 miljoner kronor. De kortfristiga skulderna verkar inte vara banklån utan övriga typer av skulder.

Realtid.se har sökt Frida Westerberg, Bonniers och SF Bios vd Jan Bernhardsson för kommentarer.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: