Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Anna Qviberg förlorar skadeståndsmål mot HQ

Skiljenämnden har kommit fram till att Mats Qvibergs dotter Anna Qvibergs (gift Engebretsen) krav på HQ inte är berättigat.

Mats Qvibergs dotter är en av familjemedlemmarna som drivit ett skadeståndskrav mot HQ efter räddningsemissionen som HQ planerade 2010. I dag kom skiljenämnden med sin dom.

Anna Qviberg (gift Engebretsen) förlorar kampen mot HQ. Skiljenämnden har beslutat att de krav som hon ställt på bolaget inte ska godkännas.

Anna Qviberg tvingas därför ersätta HQ:s kostnader i ärendet såväl huvuddelen av ombudskostnader som kostnader för skiljemännen samt vittneskostnader, därutöver ska hon betala för sina egna kostnader.

Bråket handlar om att Mats Qviberg och hans familj har betalat in ett förskott på den räddningsemission som HQ planerade sommaren 2010. Pengar som familjen därefter inte sett skymten av. Totalt landar familjens skadeståndsanspåk på 56 miljoner kronor varav Mats Qviberg och hans hustru Eva Qvibergs andel motsvarar 21 miljoner kronor.

Anna Qviberg betalade in totalt 9.951.520 kronor.

Hennes bröder, Jacob samt Johan, betalade in 2.939.600 kronor respektive 12.234.400 kronor.

Mats Qviberg och hans hustru Eva Qviberg valde att fortsätta sin tvist i Stockholms tingsrätt medan resten av familjen valde att låta en skiljenämnd avgöra tvisten.

HQ hävdar att barnen Qviberg erhöll äganderätten till preferensaktierna genom den nyemission som verkställdes i HQ Bank.

Att emissionen, som Mats Qviberg var med att besluta om, avbröts ”påverkade emellertid inte barnens äganderätt till preferensaktierna, som för övrigt emitterades på förmånliga villkor med hög avkastning, 10, 11 och 12% avkastning per år”, uppger HQ i ett pressmeddelande.

När HQ Bank miste sitt tillstånd och HQ sålde sina aktier i banken till Carnegie sålde även barnen Qviberg sina aktier för 1 krona per innehav, enligt HQ.

”Denna affär kan de emellertid inte vältra över på Bolaget”, skriver HQ.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Enligt HQ hänvisar skiljenämnden till att de fordringar som Anna Qviberg påstår sig ha måste vara de som överlåtits till Carnegie för 1 kr.

Styrelsen i HQ är övertygad om att skiljedomen mot Anna Qviberg påverkar Mats Qvibergs mål i tingsrätten som ska avgöras under det första halvåret 2013.

HQ meddelar att man har mycket goda förhoppningar att även vinna målet i tingsrätten.

HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg säger i en kommentar att ”familjen Qviberg nu drabbats av ytterligare en motgång i sina försök att sabotera skadeståndsprocesserna som förs av HQ AB. Det vore mer klädsamt om Mats Qviberg och hans rådgivare koncentrerade sig på hur Mats Qviberg på bästa sätt kan göra rätt för sig och ersätta den skada han förorsakat HQ AB och dess aktieägare”.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: