Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Brottsmisstankarna har stärkts i Panaxia-utredning

Åklagare John Keränen har sedan konkursen fått starkare bevis för att brott har begåtts.

Ekobrottsmyndighetens åklagare John Keränen har med hjälp av konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson kunnat stärka brottsmisstankarna i bolaget, enligt SvD Näringsliv.

Redan nästa vecka kommer konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson kunna berätta hur mycket pengar som saknas i konkursboet.

– Brottsmisstankarna har blivit mer konkreta under den en och en halv vecka som vi på EBM har jobbat med förundersökningen tillsammans med konkursförvaltaren och revisionsbyrån Grant Thornton. Det saknas pengar i redovisningen och det handlar om betydande belopp, säger John Keränen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
De tidigare Panaxia-cheferna Thomas Gravius och Carolia Damos är misstänkta för grova bokföringsbrott i sina egna bolag med kopplingar till Panaxia. Dessa chefer är dock ännu inte misstänkta i den andra brottsutredningen som rör grov förskingring.

– Det är inte givet att det finns samband mellan de två utredningarna. I det här läget är huvudpersonerna i den första förundersökningen inte misstänkta i den andra, säger John Keränen till SvD Näringsliv.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: