Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Carl Rosén ny vd för Aktiespararna

Tillträder tjänsten omedelbart.

I maj blev det klart att Günther Mårder slutar som vd för småspararnas organisation Aktiespararna. Nu har förbundet utsett en efterträdare.

Carl Rosén som utsågs i dag av förbundsstyrelsen till ny vd för Aktiespararna tillträder sin tjänst omedelbart, enligt ett pressmeddelande.

Aktieräven, Carl Johan Högbom, som under sökprocessen varit tf vd, återgår till uppdraget som ledamot av förbundets styrelse och arbetsutskott.

– Vi är stolta över att presentera Carl Rosén som vd. Hans erfarenhet, kompetents och ledaregenskaper är viktiga för förbundets fortsatta framgång, säger Johan Flodström, förbundsordförande för Aktiespararnas Riksförbund.

Carl Rosén var senast chef för International Corporate Governance Network (ICGN) med bas i London och tidigare chef för bolagsstyrningsfrågor på Andra AP-fonden, varit chefredaktör på Affärsvärlden samt haft olika befattningar på Enskilda Securities samt Alfred Berg.

– Aktiespararna som oberoende aktör spelar en viktig roll i samhället där fler och fler är exponerade mot aktierelaterat sparande. Jag har alltid hyst stor respekt för det viktiga arbete som förbundet uträttat. Som vd för Aktiespararna ser jag fram emot att engagera mig i de enskilda aktiespararnas intressen, agera i enskilda bolagsfrågor och på ett positivt sätt påverka aktiemarknadens konkurrenskraft i förhållande till andra sparformer, säger Carl Rosén i ett uttalande.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Carl Rosén startar i en uppförsbacke då Aktiespararnas medlemskurva gått brant utför. Sedan år 2000 har förbundets medlemsantal mer än halverats: från 142000 till 64000, enligt Svenska Dagbladet.

Samtidigt har förbundet brottats med usel ekonomi. Förhoppningen var att gå plus förra året men i stället blev resultatet minus 1,2 miljoner kronor efter skatt. Det är femte året i rad resultatet visar röda siffror.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: