Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Ernst & Young startar
enhet för infrastruktur

Revisionsfirman har anställt en tungviktare från konkurrenten Accenture för att leda verksamheten.

Det skriver Financial News. De två cheferna på Ernst & Youngs nya infrastrukturrelaterade verksamhet är Alex Powell och Martin Watkins. Powell anställdes i december 2011 för att bygga upp verksamheten. Han har en bakgrund på storbanken HSBC och Ernst & Young-konkurrenten Accentures verksamhet för infrastruktur. Och nu i augusti 2012 anställdes Watkins som tidigare har jobbat på Euroclear och Atos Euronext i olika chefspositioner.

Ernst & Young med revision som huvudsaklig verksamhet, kommer via infrastrukturenheten även att erbjuda rådgivning kring regelverk och förändringar inom marknaden för infrastrukturprojekt. Financial News skriver att det är stora förändringar på gång i Europa vad gäller olika regler kring infrastrukturprojekt vilket väntas göra att projekten får ökad uppmärksamhet av investerare och investmentbanker.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Enligt Ernst & Youngs svenska hemsida är firman (med huvudkontor i London) ”en ledande global aktör inom revision, skatt, transaktioner, rådgivning och redovisning” med över 150.000 medarbetare runt om i världen. De är fördelade med cirka hälften inriktade på revision och övriga hälften inriktad på transaktionsrådgivning, ”advisory services” samt skatterådgivning. Advisory services omfattar exempelvis IT, riskhantering, bolagsstyrning, outsourcing och verksamhetsförbättringar.

Global vd och och koncernchef för Ernst & Young är Jim Turley. Ernst & Young hade totala intäkter på 23 miljarder dollar under 2011.

I Sverige har Ernst & Young 2 200 personer anställda med Jan Birgerson som Sverigechef. Verksamheten i Sverige ägs av 150-200 ”partners” som jobbar i Ernst & Young här i landet.

Accenture med huvudkontor på Irland beskriver sig på sin hemsida som ”a global management consulting, technology services and outsourcing company, with more than 249,000 people serving clients in more than 120 countries”, det vill säga de erbjuder konsulttjänster men inte främst revision som Ernst & Young som erbjuder övriga konsulttjänster vid sidan av revisionstjänsterna. Accenture hade intäkter på 27 miljarder dollar under 2011 och beskrivs som världens största konsultfirma. Accenture var från början verksamheten för övriga konsulttjänster inom revisionsfirman Arthur Andersen som var inblandad i skandalen kring det amerikanska energibolaget Enron. Efter det upphörde Arthur Andersens revisionsverksamhet medan konsultverksamheten har bytt namn till Accenture.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: