Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

UBS skär ner

Bantar inom europeisk investmentbanking.

Enligt två källor som sägs vara insatta, planerar banken att sparka 80–90 personer i de europeiska investment banking-avdelningarna, skriver Bloomberg.

Avskedningarna, som förmodligen kommer att ske innan årskiftet, kommer uppgå till 17 procent av personalstyrkan i investment banking-avdelningen i Europa, enligt Bloomberg.

Bankens vinst sjönk med 55 procent under första halvåret jämfört med i fjol. Förra året meddelade banken att man skulle sparka 1.600 personer fram till slutet av 2013, vilket redan är gjort. Nu tror vissa att UBS kan komma att avskeda hela tio procent av sin totala personalstyrka, skriver Bloomberg.

– Förhållandena har förändrats helt. Vi har varit väldigt aktiva i att snabba på kostnadsnedskärningar, då vi såg de nya förhållandena utvecklas, och vi kommer inte dra oss för att fortsätta med det om marknaden fortsätter att förändras, säger Sergio Ermotti som är vd.

Ermotti sa även till den schwieziska tidningen Finanz und Wirtschaft att man kommer fortsätta nedskärningarna efter behov, skriver Bloomberg.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: