Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Storbritannien stoppar EU:s kvoteringsförslag

Nio länder har skickat ett brev till Europakommissionen.

Storbritannien har lyckats samla ihop tillräckligt mycket stöd från andra EU-länder för att stoppa förslaget från Bryssel om att man ska kvotera in kvinnor i företagsstyrelser, så att de utgör minst 40 procent, enligt ett brev som skickats till Europakommissionens ordförande, skriver Financial Times.

Nio länder, däribland Nederländerna och Malta, skickade ett brev till José Manuel Barroso och hans vice ordförande Viviane Reding, som i första hand är initiativtagaren. I brevet försöker de övertyga EU att inte gå igenom med förslaget, då länderna hävdar att varje land tar hand om detta på en nationell nivå, och att någon lag inte behövs, skriver Financial Times

– Vi håller med kommissionen om att det finns för få kvinnor i styrelserna i statliga bolag. Men vi upprepar att alla åtgärder angående detta borde planeras och utföras på nationell nivå. Därför stöder vi inte förslaget om att lagligt binda provision för kvinnor i företagsstyrelser på europeisk nivå, står det i brevet.

Sverige och Tyskland ingår inte i de nio länder som har skrivit på brevet, men har framfört att de inte stödjer förslaget. Många företag är emot förslaget, då de flesta anser att man inte tar tag i grundproblemet bara för att man kvoterar in kvinnor i styrelser, enligt Financial Times.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: