Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Tysklands finansminister avråder Spanien från att
be om mer hjälp

Wolfgang Schaeuble menar att det skulle leda till ännu mer kaos på finansmarknaden.

Enligt Schaeuble skulle ytterligare ekonomisk hjälp till Spanien bara leda till värre marknadsförhållanden.

– Jag är inte på den sidan som säger ”ta pengarna”, sa 69-åriga Schaeuble i en intervju i Berlin när han blev tillfrågad ifall Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ska söka mer finansiell hjälp. Schaeuble tillade att ”Spanien vore dumma” om de bad om mer pengar utöver de $130 miljarder till sina banker om de inte behövde det, skriver Bloomberg.

Idag börjar ett två dagar långt möte på Cypern, där Europas finansministrar ska samlas. De är oense om Spanien, då Rajoy har svårt att bestämma sig om han ska be om mer hjälp från Europa eller inte. Frankrike pressar Spanien att söka mer hjälp för att tygla eurokrisen, enligt tre insatta källor, skriver Bloomberg.

Frankrikes finansminister Pierre Moscovici menar att Spanien får bestämma själva, men att hjälp finns att få om de beslutar sig för det.

För att få hjälp skulle Spanien behöva förhandla fram ett låneprogram från räddningsfonden som är finansierad av skattebetalare. Mötet på Cypern kommer huvudsakligen handla om vad Spanien ska göra. Rajoy tycker att Spanien redan har visat att de förtjänar mer hjälp, skriver Bloomberg.

– Vi arbetar med regeringarna, och självklart med den tyska regeringen, mot ett gemensamt mål att återfå ekonomisk tillväxt i Europa. Vår önskan och avsikt är att återgå till att vara en pålitlig partner i Europa som inte ber om något, sade Spaniens budgetminister Cristobal Montoro.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: