Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Tre nya hedersdoktorer på Handels

Björn Stigson, fd vice vd på ABB, mottar sin hederstitel den 19 oktober.

Ingemar Claesson, Anne Orford och Björn Stigson har utsetts till hedersdoktorer på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, enligt ett pressmeddelande.

”Samtliga har och har haft stor betydelse för Handelshögskolans utveckling”, står det.

Enligt Handelshögskolan tog Ingemar Claesson, universitetslektor som varit verksam på Handelshögskolan sedan 1970, stort ansvar för den undervisningsvolym som krävdes när skolans verksamhet snabbt expanderade under 70- och 80-talen.

”Antalet studenter som mött Ingemar Claesson under åren kan räknas i tusental och många av dem framhåller gärna hans stora pedagogiska förmåga”, står det i pressmeddelandet.

Ingemar Claesson har undervisat i redovisning och ekonomistyrning samt haft ett nära samarbete med redovisningsbranschen.

Anne Orford, professor i internationell rätt och ledare för the Insititute for International Law and the Humanities vid Melbourne Law School i Australien, forskar inom internationell rätt, mänskliga rättigheter och rättsteori.

Som innehavare av gästprofessuren till Torgny Segerstedts minne vid Göteborgs universitet, april 2011-februari 2012, har Anne Orford undervisat studenter, väglett doktorander och initierat forskningsprojekt – samarbeten som nu fortsätter.

Björn Stigson var under perioden maj 2010-juni 2012 innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning vid Handelshögskolan.

”På Handelshögskolan har Björn Stigsons föreläsningar uppskattats av både studenter och näringslivsrepresentanter”, skriver skolan i pressmeddelandet.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Tidigare i sin karriär har Björn Stigson varit vd för Fläkt och vice vd för ABB. I våras avslutade han ett mångårigt uppdrag som vd för det internationella nätverket WBCSD, World Business Council for Sustainable Development, som har 200 av världens största företag som medlemmar. Björn Stigson är också rådgivare i hållbarhetsfrågor till bland andra den kinesiska regeringen och den amerikanska kongressen.

Hederdoktorerna tar emot sin hederstitel vid universitetets doktorspromotion som äger rum den 19 oktober.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: