Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

Abercrombie & Fitch anlitar Goldman Sachs

Har problem med storägare.

Abercrombie anställer Goldman Sachs som rådgivare, då det krisande klädmärket behöver hjälp med att bedöma synpunkter som framförts av en av deras investerare, Relational Investors.

Relational Investors, som drivs av Ralph V. Whitworth, innehar omkring 3,8 procent av aktierna i Abercrombie & Fitch. Relational har blivit en investerare som bolagen lyssnar på, och Whitworth har lyckats få en plats i Hewlett-Packards styrelse i november, då han träder in som största aktieägare, skriver New York Times.

Klädmärket Abercrombi & Fitch är kända för sin vågade image, med lättklädda modeller i sin marknadsföring och som går runt i butikerna. Trots detta får butikskedjan kämpa, då vinsten har sjunkit under de senaste tre åren, och aktien likaså.

Under augusti visades resultatet för andra kvartalet som sjunkit mer än 50 procent jämfört med samma period förra året. Man tillade även att en vinstförlust på tio procent väntades under de två sista kvartalen i år, enligt New York Times.

För att göra de missnöjda aktieägarna lite gladare, har Abercrombie & Fitch gått ut med olika taktiska drag, exempelvis att öppna nya flaggskeppsbutiker. När CNBC rapporterade att man skulle anlita Goldman Sachs, steg aktien med 5,4 procent, skriver New York Times.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: