Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

nytimesgoldman473.jpg
Utdrag från vad Greg Smith skrivit i New York Times i mars 2012.
Foto: New York Times

Nu kommer boken

Fd Goldman Sachs-anställd lovar avslöja inside information.

gregsmith_170.gif
Greg Smith
Greg Smith, som tidigare arbetade på Goldman Sachs, har nu skrivit boken ” Why I Left Goldman Sachs”. Boken kommer ut den 22 oktober, och kommer detaljerat beskriva Smiths 12 år på banken. Sju månader innan releasedatumet sa Smith upp sig från USA's största bank genom en artikel i New York Times. I artikeln berättar Smith hur besviken han är på hur Goldman Sachs drivs, och på den ”nedbrytande kulturen” som råder på banken, skriver New York Times.

24 timmar efter att artikeln publicerats hade tre miljoner människor läst den, och flera bokförläggare gjorde anspråk på rättigheterna för en bok. Grand Central Publishing erbjöd honom $1,5 miljoner och lyckades följaktligen få till en deal med Smith, enligt insatta källor.

För Goldman Sachs kommer nyheterna om denna bok mycket olägligt. Banken har varit inblandad i en del händelser som inte direkt har gynnat den. Bland annat har Goldman Sachs betalat $550 miljoner för att avsluta ett fall drivet av regeringen gällande bolån till låntagare med dålig kredit. Till följd av ett antal skandaler har banken försökt hålla sig borta från rampljuset, skriver New York Times.

Smith berättar att i början av hans period på banken så sattes kundernas behov i första hand, men att den synen gradvis har försämrats över åren. Nu ska de anställda på banken istället håna kunderna, och moralen har helt förfallit. Man pratar tydligen öppet om att lura kunderna, säger Smith i New York Times.

– Många människor litar inte på Wall Street just nu, men de kan inte riktigt sätta fingret på varför. Greg Smiths dolda perspektiv från sina år på Goldman Sachs gör just det, säger Jamie Raab som är utgivare på Grand Central, enligt New York Times.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: