Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Bonustak på UBS

Den schweiziska bankens styrelseordförande Axel Weber är på gång att införa maximala bonusnivåer för personalen i linje med övriga banker i Europa.

axelweber170.jpg
UBS styrelseordförande Axel Weber.
Foto: UBS
Det skriver Financial Times. Bankernas stramare bonushantering kommer enligt tidningen efter påtryckningar från både övervakningsmyndigheter och investerare. UBS bonustak väntas bli upplagt som en maximal bonus i relation till den anställdes fasta lön eller i relation till UBS nettoresultat. Dessutom ska banken utöka den period under vilken bonusen utbetalas till fem år, samt avstämning göras så att ersättningsnivåerna på UBS blir i linje med andra jämförbara banker.

Tyska centralbanken Bundesbanks tidigare ordförande Axel Weber tillträdde som styrelseordförande i UBS för några månader sedan och har sedan dess rest runt i Europa och USA och fått synpunkter från investerare om ersättningarna till personalen skriver FT. Nästa steg är att frågan ska diskuteras i UBS styrelse de kommande månaderna, och inför UBS bolagsstämma våren 2013 ska ett konkret förslag läggas fram.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Brittiska banker som Barclays och HSBC har redan infört bonustak för sin personal. På Barclays är upplägget att en anställd kan få en maximal bonus för ett enskilt år motsvarande 2,5 gånger årslönen. På HSBC ligger bonustaket på tre gånger årslönen. Schweiziska banken Credit Suisse har infört ett bonustak som innebär att den totala bonuspoolen i banken måste uppgå till under 2,5 procent av bankens totala nettoresultat för ett enskilt år.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: