Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Livet efter Carnegie

Ny kurs med den före detta tradingchefen.

aleksandaradamovic170.jpg
Aleksandar Adamovic under rättsprocessen mot honom där han i slutändan friades.
Foto: Realtid.se
Det är aktiemäklarfirman Carnegies före detta tradingchef Aleksandar Adamovic som inbjuder till en utbildning om trading.

Det framgår av hemsidan för Beckershofs Herrgård utanför Katrineholm där kursen ska hållas i slutet av september för ett pris på 8 000 kronor plus moms per deltagare.

”Välkommen till Sveriges mest unika kurs inom Trading!” och ”Lyft din aktiehandel till en ny nivå och tjäna mer pengar!” står det i beskrivningen av utbildningen som uppges vara avsedd för ”dig som aktivt förvaltar ditt eget kapital, alternativt jobbar inom finansbranschen”.

Utbildningen varar i två ”intensiva dagar” och sägs ge ”en djupgående inblick av diverse aspekter inom professionell trading”.

Deltagarna utlovas bland annat få lära sig om ”psykologiska faktorer, vilka ofta får övertaget över individen” i samband med tradingen.

I kurspriset ingår välkomstfika, en övernattning (lördag till söndag), frukost (söndag), tre rätters lunch (lördag och söndag), tre rätters middag (lördag), vin/öl till maten, samt avec.

Enligt hemsidan finns det i samband med kursen även möjlighet för andra aktiviteter som lerduveskytte, vedeldad bastu på flotte, eller ett yogapass.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Efter sin tid på Carnegie drogs Adamovic in i en rättsprocess där han och Carnegies två tidigare handlare Ehsan Ashrafi och Jean-Noël Lacoste anklagades för oegentligheter, men alla tre friades till slut.

Under den tiden skrev Adamovic sin bok ”Ondskans herrar” om sin version av vad som hände på Carnegie. Boken har refererats i Realtid.se (länk 1, länk 2).

När Adamovic stod på toppen av sin tradingkarriär på Carnegie var han och tradingavdelningen en av de största derivataktörerna i Norden med en tradingportfölj på flera miljarder kronor.

Efter att han slutade valde Carnegie att i all hast avveckla tradingportföljen vilket ledde till förluster på hundratals miljoner kronor, och debatt uppstod om förlusterna var handlarnas fel eller ej. Adamovic driver i boken tesen att det inte alls var handlarnas fel.

Realtid.se skrev i oktober 2011 om att Adamovic då var dragplåster för kursen ”Professionell day trading” i arrangemang av aktiemäklarfirman Mangold.

Inför den kurs som nu är på gång beskrivs Adamovic på Beckershofs hemsida enligt följande: ”Professionell Trader, coach och föreläsare. Dessförinnan bla trading chef på Carnegie, SHB, Merrill Lynch och HSBC i London.”
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: