Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Ny vd för Barclays

Antony Jenkins tar över vd-rollen i Barclays.

Efter stormen på investmentbanken då den tidigare vd:n avgick med omedelbar verkan efter Libor-skandalen har nu Barclays utsett Antony Jenkins till ny vd, enligt ett pressmeddelande.

Han tillträder omgående.

”Jag är mycket stolt över att ha blivit tillfrågad att leda Barclays, där jag började min karriär för nästan 30 år sedan. Barclays är en stark universalbank med begåvad och engagerad personal, och långvariga klienter och kunder, säger Antony Jenkins, Barclays nye koncernchef.

Han tillägger:

”Men vi har gjort allvarliga misstag under de senaste åren och tydligt misslyckats med att hålla jämna steg med våra intressenters förväntningar. Vi har en skyldighet mot alla dessa intressenter – kunder, klienter, aktieägare, kollegor och samhället i stort – att återställa Barclays rykte. Den resan kommer att ta tid, vi har mycket att göra, och jag ser fram emot att komma igång omedelbart”, säger han.

Antony Jenkins har varit medlem i ledningsgruppen sedan 2009 och har haft rollen som chef för bankens enhet Retail and Business Banking.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han har även representerat Barclays som styrelseledamot i Absa Group Limited och Absa Bank Limited.

Barclays nytillträdde ordförande Marcus Agius säger:

”Antony stod ut på ett mycket konkurrensutsatt område av interna och externa kandidater på grund av sina utmärkta meriter att omvandla Barclaycard och Retail and Business Banking samt hans ingående kunskap om Barclays portfölj som han har samlat under tre år i koncernledningen”, skriver han i ett uttalande.

Antony Jenkins poängterar att styrelsen är övertygad om att han kommer att arbeta snabbt för att ta koncernen framåt.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: