Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Rekordlåga räntor att
vänta menar SEB

Den globala tillväxten behöver monetär stimulans.

På grund av den dalande världsekonomin tvingas centralbankerna att vidta drastiska åtgärder för att stimulera ekonomin. SEB menar att detta leder till historiskt låga räntor.

Enligt SEB:s ekonomer kommer Sveriges BNP att växa med 1,3 procent i år, med 1,5 procent nästa år och med 2,5 procent år 2014. Samtidigt beräknar de att arbetslösheten kommer att stiga från 7,5 procent i dagsläget till 7,8 procent nästa år. År 2014 förutspås den stiga till 7,9 procent, skriver TT.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:I december väntas reporäntan vara på 1 procent, och förutspås ligga kvar på samma nivå under två år. SEB konstaterar att tillväxtekonomier som exempelvis Kina ”växlat ned”. Banken meddelar även att man räknar med att tillväxten kommer påverkas negativt på grund av all osäkerhet som uppstått kring euron och amerikansk finanspolitik, meddelar TT.

– Vi räknar bland annat med att ECB stödköper statspapper efter acceptans från Spanien och Italien. Vidare antar vi att spanska staten ansöker om finansiellt stöd och att Grekland får en ny skuldnedskrivning, skriver ekonomerna på SEB, enligt TT.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: