Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

UTMANAR BANKER OCH OBLIGATIONSMARKNAD

Proventus ökar
utlåning kraftigt

Finansmannen Robert Weils investmentbolag Proventus ökar det utlåningsbara kapitalet med 2 miljarder kronor till totalt 9 miljarder kronor.

robertweil200.jpg
Robert Weil
Foto: Wikipedia
Det framgår av ett pressmeddelande från Proventus som alltså börjar likna en bank allt mer.

Proventus har utomstående aktörer som medinvesterare i kapitalet som lånas ut, och enligt pressmeddelandet skakar Proventus och medinvesterarna nu fram ytterligare 2 miljarder kronor redo att lånas ut.

Bakgrunden uppges helt enkelt vara god efterfrågan på utlåningen.

– Marknaderna för lån utanför banksystemet och företagsobligationer blir alltmer intressanta mot bakgrund av näringslivets omfattande behov av finansiering och omstrukturering under de kommande åren, vi ser en stadigt växande efterfrågan. Därför är det glädjande att vi nu tillsammans med våra medinvesterare kan vidareutveckla vår verksamhet ytterligare och även göra större investeringar, säger Proventus vd Daniel Sachs i pressmeddelandet.

Proventus bedriver utlåningsverksamheten sedan år 2009 i bolaget Proventus Capital Partners med en grundplåt på knappt 2 miljarder kronor från Proventus och andra investerare.

Våren 2011 utökades verksamheten med nya bolaget Proventus Capital Partners 2 som fick ett startkapital på 5 miljarder kronor.

Och nu är det Proventus Capital Partners 2 som tar in ytterligare 2 miljarder kronor från investerare så att bolagets utlåningsbara kapital ökar till totalt 7-8 miljarder kronor.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Det tillgängliga kapitalet möjliggör nu att ge riktigt stora lån på upp till 1 miljard kronor, skriver Proventus i pressmeddelandet.

Utlåningen görs till ”bolag i behov av kapital för expansion, förvärvsfinansiering, omstruktureringar och refinansiering”. Dessutom används en del av kapitalet till att investera i noterade företagsobligationer.

Proventus är den enskilt största investeraren i Proventus Capital Partners-bolagen.

De övriga investerarna är Electrolux Pensionsstiftelse, Ericssons Pensionsstiftelse, Fjärde AP Fonden, Folksam, Länsförsäkringar, Nobelstiftelsen, SEB Pensionsstiftelse, SPP, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vattenfalls Pensionsstiftelse och Volvos Pensionsstiftelse.

Realtid.se söker Daniel Sachs för kommentarer.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: