Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Thenberg & Kinde:
fortsatt förlust

”Andra kvartalet har varit ett tufft kvartal”, skriver vd Sven-Erik Eriksson som nu ber aktieägarna om kapitaltillskott.

svenerikeriksson170.jpg
Thenberg & Kindes vd Sven-Erik Eriksson.
Foto: Thenberg & Kinde
Under 2010 och 2011 hade Thenberg & Kinde ett nettoresultat på -3 miljoner kronor per år, och det egna kapitalet halverades från 10 miljoner kronor till 5 miljoner kronor.

Och förlusterna har fortsatt under 2012. Under första kvartalet blev resultatet -2 miljoner kronor följt av ytterligare -2 miljoner kronor nu under det andra kvartalet enligt den resultatrapport som T&K publicerade under torsdagen.

Förlusterna har fortsatt tära på deet egna kapitalet som nu är nere i 2 miljoner kronor per slutet av juni 2012.

T&K:s vd Sven-Erik Eriksson skriver i torsdagens rapport att det andra kvartalet varit tufft, och att flera av firmans projekt skjutits på framtiden.

Kostnaderna ska sänkas, men det kommer att få effekt först från och med år 2013.

Finansinspektionen har krävt att T&K måste få kapitaltillskott, och firman har enligt rapporten tagit fram en handlingsplan för det.

Planen innebär att ordna med kapitaltillskott senast under september 2012.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


En extra bolagsstämma i T&K hålls under torsdagen klockan 15 där aktieägarna ska rösta om ett förslag som innebär att T&K får in ett kapitaltillskott på 7 miljoner kronor.

”Kombinationen av sänkta kostnader och en stärkt kapitalbas kommer att ge en stabilare plattform där möjligheten att öka vår intjäning förbättras”, skriver Eriksson i rapporten.

T&K har drygt tio personer anställda. Firman är inriktad på de tre områdena corporate finance, kapitalförvaltning och värdepappershandel.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: