Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fond & Förvaltning

Annons:

Acta kan tvingas betala skadestånd

Allmänna reklamationsnämnden har slagit fast att Acta Kapitalförvaltning har handlat vårdslöst vid rådgivning.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, har beslutat att Acta Kapitalförvaltning gett vårdslösa råd till tre privatpersoner. NU kan Acta tvingas betala skadestånd, enligt Dagens Juridik.

Tre privatpersoner som hade ärvt 900.000 kronor vände sig till Acta för att få råd om hur de skulle investera sina pengar. Investeringarna visade sig dock vara så dåliga att personerna förlorade stora delar av sitt kapital.

Rådgivaren på Acta gav dem rådet att investera i två fastighetsportföljer. En investerings om beskrevs som riskfri med en garanterad årlig avkastning på mellan 7 och 10 procent.

När det kom fram att investeringarna inte alls var riskfria vände sig privatpersonerna till ARN. Då hade deras investeringar minskat med 50 procent. Löptiden visade sig inte heller vara den samma som de hade fått information om.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Acta skyller ifrån sig och menar att personerna inte har reklamerat i tid. Kapitalförvaltaren hänvisar även till bolaget inte kan vara skadeståndsskyldigt på grund av svängningarna på marknaden under 2008.

I Arns utredning framgår det att det har saknats rådgivningsdokumentation från rådgivningstillfället och därför ska Acta ersätta den förmögenhetsskada som konsumenterna vållats, enligt Dagens Juridik.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: