Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Topprankad analyschef lämnar SEB

Analyschefen Fredrik Carlsson lämnar SEB. ”Jag ska göra något som jag har drömt om hela livet”, säger han till Realtid.se. Efterträdaren redan utnämnd.

carlsson_fredrik_200.jpg
Analyschefen Fredrik Carlsson lämnar SEB.
Foto: SEB
koskinen_mika_200.jpg
Mika Koskinen tar över som global analyschef.
Foto: SEB
Fredrik Carlsson som blev högste chef för aktieanalys på SEB år 2009 lämnar sitt uppdrag om cirka en månad.

– Det är ingen som helst dramatik i detta, ingen konflikt. Jag har sagt upp mig och jag ska förvalta pengar i egen regi och det är något som jag har brunnit för hela livet så det ska bli väldigt spännande, säger Fredrik Carlsson till Realtid.se.

Fredrik Carlsson vill dock inte berätta mer om den nya egna firman, mer än att den kommer igång i början av nästa år.

– Jag lämnar en firma som är topprankad i Norden så jag är inte orolig för framtiden för Enskilda med eller utan mig. Det viktiga är att hela firman har blivit topprankad och hela firman är ju kvar. Det är hela maskineriet som gör att det håller högsta nivå och där har jag bara varit en del av det maskineriet.

Meddelandet om att Fredrik Carlsson lämnar sin post gick ut till bankens anställda och kunder i förra veckan.

– Vi kan bekräfta att Fredrik kommer att lämna banken, men han är fortfarande formellt anställd. Han ska ta sig an nya utmaningar utanför SEB, säger Laurence Westerlund, pressansvarig på SEB.

Nu är Fredrik Carlsson i karantän men han fösöker hjälpa dem som ska efterträda honom. Han är inte längre aktiv i den dagliga verksamheten eller mot kunder.

Mika Koskinen, som varit anställd på banken sedan 2005, tar över som global chef för analys. Han är i dag chef för analys i Helsingfors, en position som han kommer att behålla tillsammans med det nya uppdraget.

– Det är naturligtvis tråkigt att Fredrik Carlsson lämnar. Han har gjort ett otroligt bra jobb och har varit topprankad tillsammans med analysgänget under flera år. Men han har valt att gå sin egen väg, säger Laurence Westerlund.

I början av året var SEB den enda svenska banken som tog en förstaplats när Institutional Investor (II) utsåg Europas bästa analytiker. SEB:s Fredrik Carlsson och kollegor var enligt undersökningen bäst på analys av de nordiska länderna för andra året i rad. II noterade att SEB behåller första platsen trots att antalet analytiker minskat från 65 till 58 under fjolåret.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Fredrik Carlsson arbetade tidigare som aktiechef på Andra AP-fonden där han startade sin karriär år 2002.

Där hade han flera roller. Han började som förvaltare av fondens europeiska aktieportfölj, blev sedan förvaltare av den svenska aktieportföljen, för att därefter bli aktiechef 2008.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: