Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fond & Förvaltning

Annons:

Abu Dhabi köper
LF:s riskkapitalportfölj

Processen uppges ha kommit till sitt slutskede.

Det uppger Financial News med hänvisning till tre anonyma källor som beskrivs som initierade.

Utförsäljningsprocessen för LF-portföljen har pågått sedan första kvartalet i år. Enligt tidningen har Länsförsäkringar inlett en process för utförsäljningen och processen uppges nu ha nått sitt slutskede med emiratet Abu Dhabis statliga fond Abu Dhabi Investment Council som har förtur att köpa 90 procent av portföljen. Australiens statliga fond Queensland Investment Corporation ser ut att köpa det mesta av den övriga portföljen.

En källa uppger för Financial News at LF:s portfölj är av ”extremt god kvalitet” men att utförsäljningspriset ändå ligger något under det bokförda värdet. Med hänsyn till diskonteringar uppges prislappen hamna på över 1 miljard euro.

LF-portföljen består av ägarandelar i riskkapitalfonder som drivs av andra riskkapitalbolag både i USA och Europa. Det är riskkapitalbolag som Advent, Altor, Apax, Bain och IK. Financial News skriver att LF vill sälja portföljen för att helt enkelt få mer pengar i kassan.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Realtid.se får tag på LF:s presschef Lena Bivner som svarar via mejl:

”(...) som du säkert förstår så kan vi inte kommentera de rykten du hört.”

Realtid.se har även sökt svensken Stefan Mårelid som är investeringschef för Abu Dhabi Investment Council. Enligt Financial News var han tidigare chef för private equity-investeringar på SEB:s kapitalförvaltningsenhet.

Financial News skriver att det är en trend sedan ett år tillbaka att riskkapitaltillgångar säljs ut både i Europa och USA. Hittills är det mest banker som sålt ut, men enligt tidningen är turen nu kommen till försäkringsbolag som vill öka sina kassor och infria nya EU-regler. LF uppges dock ej behöva sälja riskkapitalportföljen för att infria EU-reglerna.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: