Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

EFTER ISLÄNDSK KRIS

Niam förvärvar för 1,5 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Niam förvärvar Bronda-portföljen.

Fastighetsbolaget Niam tar sin chans efter den isländska härdsmältan och förvärvar 17 fastigheter i Helsingforsområdet, enligt Fastighetsvärlden.

Fastighetsbeståndet är känt som Bronda-portföljen.

Fastigheterna i portföljen såldes av kapitalinvesteringsbolaget Capman i december 2006. Då ingick 22 kontorsfastigheter och priset var 377 miljoner euro. Köpare var isländska Samson Properties och The Royal Bank of Scotland.

I dag betalar Niam 175 miljoner euro, motsvarande 1,5 miljarder kronor, för 15 kontorsfastigheter och två handelsfastigheter. De övriga fem fastigheterna har tidigare avyttrats till fonder, bland annat ING och Cordea Savills.

– Vi är mycket nöjda med investeringen och dess attraktiva lägen, höga kvalité och stabila inkomster. Niam är övertygade om att Helsingfors kontorsmarknad är ett mycket attraktivt investeringsområde som kommer att fortsätta stärkas framöver, säger Niams vd Johan Bergman till Fastighetsvärlden.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Långivare i Niams transaktion är tyska banken Helaba (Landesbank Hessen-Thüringen). Leimdörfer var säljarens rådgivare i försäljningen.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Fastighet

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: