Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Pohjola Banks
goda resultat

Den finska banken rapporterar vinst för andra kvartalet.

Silvennoinen_Mikael_100.jpg
Mikael Silvennoinen, vd Pohjola Bank.
Foto: Pohjola
Koncernens resultat före skatt uppgår till 99 miljoner euro för andra kvartalet. Samma siffra för motsvarande period förra året var 103 miljoner euro.

”Pohjolas affärsrörelse utvecklades under årets andra kvartal i enlighet med våra förväntningar”, säger Mikael Silvennoinen, vd för Pohjola Bank.

Av den totala vinsten står bankverksamheten för 55 miljoner euro. Detta motsvarar en ökning med nära 38 % från förra årets resultat på 40 miljoner euro.

”Utlåningsstocken ökade med 6 procent från årsskiftet och företagskreditstockens snittmarginal kunde höjas med 9 räntepoäng till 1,43 procent. Resultatförbättringen berodde på det kraftigt ökade räntenettot, Markets goda resultat och de minskade nedskrivningarna”, säger Silvennoinen om resultatet.

Samtidigt expanderar den finska banken verksamheten. Det genomsnittliga antalet anställda stiger till och med andra kvartalet 2012 till 3.432 från 3.141 under motsvarande period förra året.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Mikael Silvennoinen presenterar en positiv prognos för 2012 men varnar för bankrörelsen:

”Trots den osäkra omvärlden tror vi på den goda utvecklingen av vår operativa affärsrörelse också under återstoden av året. De största osäkerhetsfaktorerna för resultatutvecklingen i bankrörelsen 2012 ansluter sig till omfattningen av de framtida nedskrivningarna i kreditportföljen.”
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: