Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Fängelsetiden uppskjuten för Osten-Sacken

Finansmannen Bernhard von der Osten-Sacken ska sitta av sitt fängelsestraff på Kolmården.

För finansmannen Bernhard von der Osten-Sacken, grundare av fastighetsbolaget Allokton, som är dömd för grovt skattebrott väntar ett år i fängelse. I november ska han inställa sig på Kolmårdens anstalt utanför Norrköping.

I mars blev det klart att hovrättsdomen står fast när Högsta domstolen valde att inte bevilja Bernhard von der Osten-Sackens prövningstillstånd.

Av kriminalvårdens beslut framkommer det att finansmannen själv lämnat önskemål om att placeras på anstalten Kolmården. Kriminalvården har därefter gjort bedömningen att anstalten uppfyller kraven på övervakning och kontroll som krävs.

Bernhard von der Osten-Sacken har dock även ansökt om att skjuta upp fängelsetiden. Enligt Kriminalvårdens första beslut skulle finansmannen senast inställa sig på anstalten den 18 juli 2012.

I ett senare beslut framkommer det att Kriminalvården delvis har mött Bernhard von der Osten-Sackens önskan. Finansmannen ville skjuta upp fängelsetiden till den 15 mars 2013. Uppskovet beviljades dock till den 19 november 2012.

Skälet till uppskovet uppges vara arbetsrelaterat. Kriminalvården anser att mitten av november ”bedöms som tillräcklig för att du ska hinna överlämna arbetsuppgifter och i övrigt förbereda dig för inställelse”.

I dag är Bernhard von der Osten-Sacken bland annat en av de större aktieägarna i investmentbolaget Commodity Quest. Där äger han totalt 9,3 procent av aktierna. Majoriteten av dessa äger han via sitt holdingbolag Tindrin.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Hans hustru Sylwia von der Osten-Sacken är storägare av kontorshotellet Park Venue som tidigare var börsnoterat. Hon äger hälften av företaget genom investmentbolaget Bosmac Invest.

I februari i år, en månad innan fängelsedomen vann laga kraft, registrerade paret ett bolag med namnet DKN Stockholm. I beskrivningen står det att bolaget ska bedriva affärsverksamhet inom konfektyr och mode. Bolaget ska även förvalta fast och lös egendom.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: