Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

HSBC slår förväntningarna

Europas största bank meddelar att halvårsvinsten har ökat med 10 procent.

Den brittiska storbanken HSBC redovisar ett resultat före skatt på 12,7 miljarder dollar, vilket var en ökning från 11,5 miljarder dollar från i fjol. Detta överträffade Bloomberg-analytikers förväntningar om 12,36 miljarder dollar.

Däremot redovisar HSBC ett resultat efter skatt som ligger under analytikernas förväntan på 8,4 miljarder dollar för det första halvåret 2012, jämfört med fjolårets 9,2 miljarder dollar. Väntat var ett resultat efter skatt på 9,1 miljarder dollar, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

”Det finns flera skäl som har lett fram till halvårsresultatet som vi aviserar i dag. Vi har en underliggande försäljningstillväxt samt har fortsatt gjort betydande framsteg inom våra huvudområden”, skriver vd Stuart Gulliver i halvårsrapporten.

Han pekar på en stark tillväxt i de snabbast växande regionerna Hong Kong, övriga Asien-Stillahavsområdet samt Latinamerika.

”Dessa regioner driver den globala ekonomiska tillväxten idag och kommer att fortsätta att göra så under överskådlig framtid”, skriver han.

Gulliver har lett mer än 28 tillgångsförsäljningar sedan han blev vd under 2011. Vinsterna från försäljningarna uppges vara en av anledningarna till det goda resultatet.

Avyttringarna är en följd av bankens kostnadsbesparingar om 3,5 miljarder dollar, enligt Bloomberg.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Stuart Gulliver hänvisar dock till att bankens prestation har påverkats av misstag i det förflutna. Resultatet har påverkats av högre rörelsekostnader efter straffavgifter från USA.

”Det är rätt att vi ställs till svars, och jag ber om ursäkt för våra tidigare tillkortakommanden. Vi är djupt ledsna för våra misstag, och förbinder oss att göra rätt för oss. Med en ny strategi och en senior ledningsgrupp på plats sedan början av 2011 introducerar vi nya processer och strukturer som ska hjälpa oss hantera risker och säkerställa en mer effektiv efterlevnad i framtiden”, skriver Stuart Gulliver.

HSBC har även gjort kreditreserveringar om 1,3 miljarder dollar under årets första sex månader för eventuell kompensation till sina kunder.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: