Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Nomuras högsta chefer avgår

Insiderhärva ligger bakom avgångarna.

Högsta chefen Kenichi Watanabe han hans högra hand, den operativa chefen Takumi Shibata avgår till följd av en allt allvarligare insiderstradingskandal, enligt japansk media.

Watanabe och Shibata har fått utstå hård kritik för hur det skött en serie av insiderskandaler i vilka det uppdagats att anställda på banken har läckt ut insiderinformation under 2010.

De två cheferna anses vara arkitekterna bakom den japanska investmentbankens globala satsning som nu kan komma att ifrågasättas. Den globala expansionen har blivit lidande av det allt sämre tradingklimatet och väntas göra en förlust under det andra kvartalet.

Förra månaden annonserade Nomura att Watanbes lön utgår under sex månader till följd av insiderhärvan och att man vidtagit en serie åtgärder för att förbättra den interna kontrollen i banken.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:Medans Nomuras investmentbank har visat röda siffror har det gått bättre på hemmaplan och merparten av vinsten har kommit från Japan. Men skandalerna som avlöst varandra har gjort att man tappat flera viktiga uppdrag på den så viktiga hemmamarknaden, skriver Financial Times.

Investerare välkomnande beskedet och aktien steg med 4,1 procent.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: