Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Stjärnadvokat utreder Barclays

Banken ska återfå förtroende och anlitar Anthony Salz för att leda oberoende utredning.

SALZ_200.jpg
Anthony Salz
Barclays har anlitat stjärnadvokaten Anthony Salz för att leda en oberoende utredning av den hårt kritiserade banken, skriver Financial Times.

Genom att intervjua intressenter som investerare, medarbetare och myndigheter hoppas Salz kunna fastställa de brister som funnits inom Barclays. Banken har sagt att man kommer att implementera rekommendationer i dess helhet.

– Barclays har möjlighet att använda de senaste veckornas händelser för att förändra företagets värderingar och arbetssätt. Jag hoppas att denna utredning signifikant kommer att assistera Barclays i arbetet att återbygga tillit och bekräfta Barclays position som ett av våra ledande finansiella institutioner, säger Salz till Financial Times.

Banken hoppas på att utredningen ska vara klar tills bolagsstämman i april nästa år.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Anthony Salz har en tung meritlista. Han utsågs till ”den bästa juridiska hjärnan i Storbritannien” av Money Week 2006 och har under 30 år arbetat han för den brittiska magic circle-byrån Freshfields Bruckhaus Deringer.

Sedan 2006 är Salz dessutom vice ordförande för investmentbanken Rothschild.

– Anthony Salz är på grund av sin position och erfarenhet ett idealiskt val. Han har Barclaysstyrelsens fulla stöd och vi kommer se till att han har nödvändiga resurser för att göra en grundlig undersökning, kommenterade Barclays tillförordnade styrelseordförande Sir Michael Rake.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: