Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Tysklands utsikter negativa

Moody's varnar: ökad risk för att Grekland lämnar euron.

Moody's häpnar när institutet ändrar Tysklands, Nederländernas och Luxemburgs finansiella utsikter från ”stabila” till ”negativa”.

Enligt kreditvärderingsinstitutet har risken för ett grekiskt utträde. Ett utträde ur samarbetet skulle kunna ”utlösa en kedjereaktion av finanschocker ... som enbart skulle kunna stoppas till väldigt höga kostnader”.

Samtidigt varnar man för att de länder som idag har högst kreditbetyget – som Tyskland – kommer att behöva öka stödet till krisdrabbade länder som Spanien och Italien.

Alla länder vars balansräkningar förväntas bära huvuddelen av det finansiella stödet till krisländer har nu erhållit negativa utsikter från Moody's.

”Vi befinner oss i en övergångsperiod, och denna övergångsperiod kan pågå i många år, och under perioden ser vi ytterligare press på de starkaste nationernas balansräkningar, vilket har ökat trycket på deras kreditvärdighet”, uppger Moody's i ett uttalande.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble tog uppgifterna med ro och menade att de risker som Moody's ändring bygger på inte är nya.

”Med hjälp av sin gedigna ekonomiska och finansiella politik kommer Tyskland att behålla sin status som en säker tillflyktsort och kommer ansvarsfullt fortsätta att spela rollen som ankare i euroområdet”, sa han i ett uttalande.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: