Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Virusattack mot svenska banker

Kunder på Swedbank och SEB har blivit drabbade.

Viruset angriper webbläsarna Firefox och Internet Explorer, och skickar inloggningsuppgifter från Swedbanks och SEB:s internetbanker till en IP-adress i Ryssland, skriver SvD Näringsliv.

Viruset upptäcktes då en SEB-kund skulle logga in på sin internetbank. Ett meddelande sa att hans ”säkerhetsinställningar validerades”, och han blev ombedd att återigen skriva sin säkerhetskod. När inget hände, ringde han till banksupporten, som från hans konto hittade en transaktion till ett konto i Polen på 2 miljoner kronor, skriver SvD Näringsliv.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:Daniel Tamm, som jobbar med affärssystem, programmering samt driver en redovisningsbyrå, kollade upp vilka IP-adresser som var kopplade till den utsatta datorn, och hittade en användare i Ryssland, samt viruset Zbot.gen!Y.

– Viruset kommer åt både Explorer och Firefox och lägger sig i deras kodutrymme vilket betyder att någon kan göra i princip vad som helst med webbläsaren, uppger Tamm.

SEB:s presschef Anna Helsén uppmanar sina kunder att alltid ha ett uppdaterat virusprogram för att skydda sig mot liknande händelser, rapporterar SvD Näringsliv.


  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: