Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Michael-Wolf_473.jpg
Michael Wolf

Wolf sparar trots vinst

Rustar för sämre tider och ska spara 1 miljard kronor.

Kvartalets resultat landade på 3.162 miljoner kronor vilket motsvarar en inbromsning jämfört med förra kvartalet då resultatet uppgick till 3.425 miljoner kronor.

Resultatet var helt i linje med analytikers förväntningar som enligt SME hade räknat med 3.169 miljoner kronor.

Enligt Swedbanks vd Michael Wolf är det svårt att prognostisera hur resultatet kommer att utvecklas på grund av oroligheterna i Europa.

”De makroekonomiska utsikterna fortsätter att vara osäkra med risk för recession i Europa. Det gör det svårt att ge en tydlig förväntansbild av resultatutvecklingen.”, skriver han i en rapportkommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
För att möta de tuffare tiderna kommer Wolf fokusera på kostnadsutveckling.

”Vår ambition är att minska kostnaderna under 2012 med cirka 1 miljard kronor, exklusive rörliga personalkostnader, jämfört med 2011.”

Det viktiga räntenettot, skillnaden mellan vad banken får i ränta från sina kunder och till vilken ränta den lånar själv, uppgick till 5.252 miljoner kronor vilket är en ökning från förra kvartalets 4.714 miljoner kronor.

Företagets investment banking-avdelning Stora Företag och Institutioner leveredade ett resultat på 476 miljoner. Detta motsvarar en försämring jämfört med förra kvartalers resultat på 823 miljoner kronor men en föbättring jämfört med samma period förra året då resultatet landade på 392 miljoner kronor.

”Den politiska situationen i Grekland skapade osäkerhet i samband med regeringskris och nyval, med minskad riskaptit som följd. ” skriver banken i rapporten.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: