Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Kyligt för Investor

b_rje_ekholm_styrelse_w3h56.jpg
Börje Ekholm, vd Investor.

Svag utveckling på Stockholmsbörsen drar med sig Investor.

Wallenberg-kontrollerade Investor rapporterade en förlust efter skatt på nära 7 miljarder kronor. Substansvärdet uppgick till 154,9 miljarder kronor vilket motsvarar en minskning på 12,1 miljarder kronor under det andra kvartalet.

Bakom minskningen av substansvärdet ligger så klart det makroekonomiska läget i den globala ekonomin samt den svaga utvecklingen på Stockholmsbörsen.

”Den ökade integrationen av den globala ekonomin resulterar i en synkroniserad avmattning över hela världen. Brrr, kyligt!”, skriver vd Börje Ekholm i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Börje Ekholm flaggar för svagare tider även framöver.

”I linje med historisk erfarenhet bör vi förvänta oss en långsammare tillväxt under en längre tid efter en finansiell kris.”

Men precis som kollegan Anders Nyrén på Industrivärlden tror Börje Ekholm att vi kommer levande ut från denna kris också.

”Jag tror inte att världen, inte ens Europa, kommer att gå under denna gång heller, men vi måste vara beredda på en längre period med svag global tillväxt.”

Under det andra kvartalet köpte Investor aktier i ABB för 117 miljoner kronor och aktier i Nasdaq OMX för 71 miljoner kronor.

Investor investerade under det andra kvartalet 42 miljoner euro i medicinteknikföretaget Gambro för stödja företagets accelererade tillväxt.

  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: