Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Lagarde under luppen

Ny utredning skärper misstankarna.

IMF-chefen Christine Lagarde blir återigen indragen i muthärvan tillsammans med Frankrikes förra president Nicolas Sarkozy, skriver tidningen The Telegraph.

Under tiden som Lagarde var Frankrikes finansminister påstods hon ha godkänt utbetalningar till några av Nicolas Sarkozys närmsta män.

Misstankarna breddas nu i samband med att en ny del av utredningen pekar på att Lagarde gjort sig skyldig till mutbrott i samband med det franska försäkringsbolaget Itéas konkurs.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Sarkozy och Itéas ledning kunde inte enas om hur stor del av Itéas förlust som den franska regering skulle bära. På uppmaning av hennes finansiella rådgivare har Lagarde då givit den franska hederslegionens medalj till en av konkursens utredare.

Syftet med utnämningen sägs ha varit att ge utredaren Maurice Nussenbaum incitament till att utfärda en rapport som var till den franska regeringens fördel.

Maurice Nussenbaum kom senare också med en rapport som visade att Itéas frontfigur Christian Laurent hade förlorat noll kronor på konkursen. Den låga värderingen av Laurents förlust gav den franska regering ett fördelaktigt förhandlingsläge när man skulle bestämma hur stor del av Itéas förlust som skulle betalas av regeringen respektive av Laurents.

Christian Laurent håller inte med rapporten och menar att han förlorade motsvarande tre miljarder kronor. I intervjuer med media har Laurent antytt att han kommer att stämma Lagarde.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: