Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

AF KLERCKER:

Klä sig på sommaren

afklercker_170.jpg

Fredrik af Klercker
...är creative director på egna skjortmärket af Klercker.

Han återkommer med nya krönikor varje vecka på Realtid.se.

Har du en fråga om stil och mode? Skicka ett e-postbrev till redaktionen@realtid.se med ämnesraden ”Fråga Fredrik”.
Det är väldigt trevligt och skönt med sommarklädsel! Man kan klä sig avsevärt mycket mer avslappnat än resten av året. Att gå omkring utan jacka i tre, fyra månader är en underbar lyx. Det blir dock lite svårt att få plats med alla ens accessoarer, på ett sätt är det lite synd att manbagen aldrig slog igenom förutom hos Joey.

Men bara för att man klär sig avslappnat så behöver man inte klä sig fult eller, som jag nämnt tidigare, helt utan självrespekt. Det finns några enkla kardinalfel som människor gör så fort solen tittar fram.

Ett är att visa sina tjocka oklippta gula tånaglar. Sandaler i alla dess former är ett fruktansvärt skodon, det är så fult att de framkallar ett visst illamående. Möjligtvis om man är lagd lite åt bohemian chic-hållet så kan man komma undan med ett par flip flops på stranden, men då ska fötterna vara vårdade därefter också.

Då kanske man ställer sig frågan vad är då skillnaden på att ha sandaler eller att gå barfota? Jo, när du är barfota så ramar du inte in och förstärker dina fotliga skavanker.

Ett plagg som lika allvarligt stör idyllen som sandaler (problemet förstärks gärna av att dessa produkter används tillsammans) är självklart trekvartsbyxor. Kanske världens mest onödiga plagg förutom att det är vansinnigt fult, det känns som byxor för människor med svår beslutsångest. Antingen så har man långbyxor eller shorts. Hur svårt ska det vara? Kolla på Magnum P.I. och inspireras till shortsköp.

Sen har vi sommarsynden nr ett: svenskens övertro på sin egen bringa. Denna eviga fläskshow inne på Ica, ja överallt. Det verkar inte spela någon roll var vi är, naket skall det vara. Jag var sagt det förut och säger det igen, skyl er för fan!

Själv har jag anammat espadrillmodet helt tillsammans med korta shorts och långärmat med uppkavlade ärmar. Just nu är jag utomlands och bröt mot alla mina regler, flög i badbyxor! Trevlig sommar från Frankrike, nu ska jag äta lunch på en mycket trevlig restaurang där samtliga garanterat har beklädda överkroppar.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Krönikor av Fredrik af Klercker

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: