Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Ratosägda Arcus köper
nordiska spritvarumärken

CampbellSusanna_12_3_473.jpg
Susanna Campbell, vd Ratos.

Förvärvar Aalborg och andra spritvarumärken för 880 miljoner kronor.

Den nordiska vin- och spritkoncernen Arcus ökar portföljen och förvärvar spritvarumärkena Aalborg, Brøndums, Gammel Dansk och Malteser.

Riskkapitalbolaget Ratos äger sedan 2005 83 procent av Arcus.

- Arcus-gruppen har vuxit starkt inom vinsegmentet i Sverige och Norge under senare år och är idag den största vinleverantören i Norden. Nu tar vi nästa steg och stärker även portföljen av spritvarumärken. Detta är ett strategiskt viktigt förvärv som ökar Arcus-gruppens storlek och marknadsnärvaro inom spritsegmentet betydligt, säger Ratos vd Susanna Campbell i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Säljaren är Pernod Ricard och prislappen för varumärkena hamnar på 880 miljoner svenska kronor. Köpet kommer till största del finansieras genom att Arcus-gruppen tar på sig lån.

- Arcus-gruppens strategi är att bygga starka lokala nordiska varumärken och att göra nordisk akvavit än mer attraktiv internationellt. Vi har en lång tradition av att göra detta framgångsrikt i Norge och Sverige. Därför är vi mycket glada över att kunna öka vår närvaro i Danmark och Tyskland genom att komplettera vårt sortiment med starka och välkända varumärken såsom Aalborg och Gammel Dansk, säger Arcus-gruppens vd Otto Drakenberg.  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: