Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Razzia hos bankkunder

creditsuisse.jpg

Foto: Credit Suisse

Credit Suisse-kunder kan räkna med hårdgranskning.

Omkring 5.000 bankkunder på Credit Suisse kan vara oroliga för hembesök.

Tyska myndigheter har nämligen startat en utredning med syfte att avslöja eventuella skattesmitare bland bankens kunder.

Credit Suisse har mellan åren 2005 och 2009 erbjudit välbärgade bankkunder att teckna särskilda avtal kopplade till en offshore-bank i Bermuda. Banken har på så vis kunnat erbjuda skattefria ränteintäkter på kundernas besparingar, säger en person med god insyn till Wall Street Journal.

En presstalesman på Credit Suisse bekräftar försäljningen men menar att kunderna blivit informerade om att de själva varit ansvariga för att uppskatta sina skattemässiga skyldigheter.

I samband med utredningen har flera kunder de senaste veckorna fått sina hem genomsökta, rapporterar Wall Street Journal idag.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Tidigare i år åtalade amerikanska myndigheter den anrika schweiziska banken Wegelin & Co för att ha hjälpt bankkunder gömma undan mer än 1,2 miljarder dollar, skriver Wall Street Journal.

De finansiella produkter som sålts av Credit Suisse – så kallade ”wrappers” – utnyttjar ett kryphål i schweizisk skatterätt. Lagstiftningen medger skattefrihet för försäkringsutbetalningar

Bankkunden knyter alltså en pengainsats till ett försäkringsavtal med en löptid på 12 år och ränta vid avtalets slutdatum.

Därmed undviker kunden helt skattekostnaden.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: